Susan Mathijsen

Ik heb jarenlang geen gezonde leefstijl gehad. Door een angststoornis heb ik mezelf lange tijd verwaarloosd. Ik at bijna niet en zorgde slecht voor mezelf. Na een behoorlijk dieptepunt ben ik begonnen met medicatie. Dit hielp me enorm, mijn psychische klachten waren onder controle en ik voelde me mentaal sterk. Helaas zorgde die medicatie er wel voor dat ik 25 kg aankwam. Niet vreemd als je na jaren ook weer ‘normaal’ gaat eten. Maar met alle extra kilo’s herkende ik mezelf helemaal niet meer.

Nu ik mentaal alles op de rit had, wilde ik ook fysiek lekker in mijn vel zitten. Dat betekende dat ik aan de slag moest, maar ik had geen idee waar te beginnen en hoe het vol te houden. Ik ging wel eens naar de sportschool en hield dat dan even vol, maar na 2 weken zat ik dan toch weer iedere avond op de bank. Ook qua eetpatroon had ik geen idee. Daarom besloot ik dat ik hulp nodig had.

Ik zag een advertentie op Facebook over het Fit for Life programma. Dat beloofde veel goeds. Ik ben naar de website van Personal Fitness Nederland gegaan en heb daar enkele verhalen gelezen van mensen die het programma volgden. Ik was sceptisch, want ik geloofde nooit in de ‘before and after’-foto’s. Toch wist ik dat ik iets in mijn leefstijl moest veranderen, want ik was er fysiek slecht aan toe. Met het idee ‘niet geschoten is altijd mis’ heb ik me aangemeld voor een intakegesprek. Ik werd dezelfde dag nog gebeld om een afspraak te maken en daar schrok ik van. Dat betekende dat ik echt aan de slag moest…

De eerste kennismaking was erg confronterend. Ik had een intakegesprek met Marco, dit was nog tijdens de lockdown-periode (maart 2021). Marco gaf me veel informatie over het Fit for Life programma, maar toen kwam het moment dat ik op de weegschaal moest. Ik wist natuurlijk echt wel dat ik –om het maar plat te zeggen – dik was, maar de resultaten waren echt schokkend. Ik was er totaal door overvallen en kon mijn emoties niet beheersen. Ik woog 85,2 kg en mijn metabolische leeftijd was 47 jaar. Ik woog in 2017 nog 57 kg (daarna ben ik weegschalen gaan ontwijken) en was in maart 2021 32 jaar! Ikvoelde me zo verslagen en dacht dat het nooit goed zou komen. Maar het enthousiasme van Marco was besmettelijk en heb op dit moment direct besloten me een jaar te committeren aan het Fit for Life programma.

Mijn doelen waren erg duidelijk. In eerste instantie was het doel om 20 kg af te vallen en me zowel fysiek als mentaal goed te (blijven)voelen. Fysiek was het een grote uitdaging, maar vanaf het eerste moment ging er een soort knop om. Ik stond er 100% achter en was bereid om er keihard voor te werken. Natuurlijk zijn er ups en downs, maar ik begon al vrij snel resultaat te zien en te merken. Ik voelde me fitter en verloor ook ongeveer 1 kg per week.

Mentaal schommel ik nog wel eens. Ik heb geleerd dat mijn geest en lichaam zo enorm met elkaar verbonden zijn, dat als ik fysiek goed voor mezelf zorg, ik me mentaal ook goed voel (en andersom). Het Fit for Life programma geeft me structuur (qua eetpatroon en qua sportmomenten) en is tegelijkertijd een uitlaatklep. Met sporten maak ik mijn hoofd leeg en tijdens de pc-sessies kan ik ook mijn hart luchten. Na enkele wisselingen van de wacht (Marco en Mike) train ik nu al sinds november 2021 met Michael en dat klikt goed!

Ik heb mijn doelen meer dan bereikt! Ik ben 26 kg afgevallen en ben fysiek fit en mentaal stabiel. Maar belangrijker…het is mijn nieuwe levensstijl geworden. Ik sport ongeveer 4 keer per week (3x open training, 1x pc) en voel me beroerd als ik daar een afspraak van mis. Ik ben minder streng voor mezelf dan in de eerste maanden. Ik geniet ook van dagen dat ik bijvoorbeeld een festival of feestje heb en sta mezelf dan ook toe om bijvoorbeeld een biertje te drinken. En nu heb ik zelf een ‘before and after’-foto. Dat had ik nooit, maar dan ook nooit gedacht. En zonder Fit for Life en Marco, Mike en Michael ook nooit bereikt!

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.