Wil je graag weten wat wij kunnen betekenen
binnen jouw bedrijf?

Neem contact met ons op!

Vitaliteit binnen het bedrijf

Vitaliteit is een onderwerp dat menig bedrijf bezighoudt. Want met de toenemende werkdruk op medewerkers vanwege de economische welvaart, vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt, is het zaak medewerkers gezond, fit en vitaal te (blijven) houden.
Hoe vitaler, gezonder en fitter werknemers zijn, hoe groter de kans op het:

  • verlagen van het ziekteverzuim
  • vergroten van het werkvermogen
  • vergroten van de werktevredenheid
  • vergroten van de sociale interactie tussen medewerkers

Daarnaast ben je als gezonde organisatie ook een aantrekkelijke werkgever en straalt het een positief imago uit.

Het 'nieuwe' werken

Nog niet zo gek lang geleden werkten we meer met onze handen en voeten dan met onze hersenen en waren we veel meer fysiek bezig. In 2018 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten. De kosten van werkstress gerelateerd verzuim zijn opgelopen tot 2,8 miljard euro per jaar. Bijna de helft (45%) van de werknemers geeft aan dat er op het werk (aanvullende) maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Oorzaken werkstress:

Daarnaast brengen wij gemiddeld 9,5 uur per dag zittend door. Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 8,3 uur op een weekenddag en 10,1 uur op een doordeweekse dag. Parttimers zitten gemiddeld 9,3 uur op een doordeweekse dag. Voor fulltimers loopt dit zelfs op tot 10,4 uur! Een op de zeven Nederlanders loopt zelfs nooit meer dan 10 minuten per dag.

Het veranderen van fysieke naar mentaal werk, vraagt een andere benadering van werkgevers bij dit ‘nieuwe’ werken. Gelukkig zien steeds meer bedrijven en organisaties dit ook in en gaat men van een curatief beleid naar een preventief. Niet handelen en pas in actie komen als de werknemer ziek thuis zit, maar vooruit denkend hoe deze gezond te (blijven) houden.

Onze aanpak

Onderstaand vind je een factsheet met als voorbeeld de Gemeente Delft. Deze kun je vertalen naar elke ander bedrijf.

Onze ervaring

Coaches Mike en Richard geven de workshop ‘Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten’ aan medewerkers van Dunea.

Veranderen van binnen naar buiten is de enige manier op langdurige
succesvolle verandering. Deze workshop gaat in op het herkennen en vermijden van re-actief gedrag en een passieve houding, en ga je aan de slag met pro-actief gedrag en dus een actieve houding.

Coach Marco geeft een presentatie voor de zorgmanagers van HMC Haaglanden.

Tijdens de presentatie werd in gegaan op de kernwaarden, persoonlijke missie en verlangens, met als doel een eigen plan voor de toekomst te maken. Hierin moest iedereen hun persoonlijke vertrekpunten en (overstijgende) doelen opschrijven. Simpel gesteld, wat is je stip aan de horizon (korte-en lange termijn), welke verantwoordelijkheid neem je en wat heb je er voor over? Door persoonlijk een beter inzicht te krijgen kan men makkelijker een vertaalslag maken richting eigen team, unit en/of organisatie.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.