Rogier Kooper

In 2014 is bij mij diabetes geconstateerd en het is mij toen gelukt om af te vallen. Helaas verviel ik daarna weer in mijn oude gewoontes. De laatste jaren heb ik regelmatig geprobeerd om gezonder te leven en af te vallen, maar lukte het me niet om dat ook daadwerkelijk te doen.

Mijn vakantie naar Nieuw Zeeland in 2019 was voor mij een reden om fitter en lichter te worden. Ik wist dat het een actieve vakantie zou worden en had mezelf voorgenomen dat ik niet weer steeds achter in de groep mee zou lopen en altijd op grote ‘achterstand’ de wandelingen zou uitlopen.

In augustus 2019 zag ik online een reclame voor fitter en gezonder in 6 weken. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik heb online informatie aangevraagd en werd snel terug gebeld. De eerste kennismaking verliep leuk. Na een fijn en open gesprek van circa 30 min. over mijn wensen en doelstellingen werd ik uitgenodigd voor een face-to-face intakegesprek. De sportschool zat bij mij in de buurt, dus die zaterdag ben ik meteen langs gegaan. De intake was een open en eerlijk gesprek wat mij een goed gevoel gaf. Binnen een week had ik mijn eerste personal trainingssessie.

Mijn belangrijkste doel was om fitter (conditie) en lichter (10 kg afvallen) te worden. Verder wilde ik lekkerder in m’n vel zitten en m’n zelfbeeld verbeteren. Het eerste doel, 10 kg afvallen, heb ik inmiddels bereikt. Ook wat betreft een betere conditie ben ik er enorm op vooruit gegaan. Ik fiets dagelijks van en naar mijn werk. Op het werk gebruik ik nooit meer de lift. Ik werk op de 7de etage en neem nu iedere dag de trap omhoog en omlaag. Ik voel me fijner, energieker en zit veel prettiger in mijn vel.  

Toen ik begon met het Fit for Life programma ben ik tegelijk ook overgestapt naar een andere huisarts. Dankzij het F4L-programma vlogen de kilo’s er bij mij vanaf. Samen met de nieuwe huisarts hebben we gekeken wat er mogelijk was met mijn diabetes-medicatie. Op advies van mijn huisarts zijn mijn medicijnen afgebouwd. Begin 2020, bij mijn jaarlijkse diabetes controle, bleken mijn bloedwaardes zo goed dat ik helemaal kon stoppen met medicijnen. Ook mijn bloeddruk is inmiddels op een acceptabel niveau. Inmiddels ben ik helemaal van mijn medicatie af.

Dankzij het F4L-programma ben ik bewuster met wat ik eet, hoe (vaak) ik beweeg en is mijn zelfvertrouwen toegenomen. Ik train ondertussen 2 keer per week mee met de groepstrainingen. Hierbij train je in een klein gezelschap (5 tot 10 mensen) je conditie, kracht en flexibiliteit. Deze trainingen zijn gevarieerd, uitdagend en gezellig om te doen.

Mijn coach weet mij wekelijks te motiveren zodat ik mijn doelstellingen haal. De variërende trainingen van mijn coach, de voedingsadviezen en het wekelijkse persoonlijke contact heeft mij gemotiveerd om gezonder te eten, meer te bewegen, en positiever in het dagelijks leven te staan.

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.