Peter van Andel

Ik moest echt met mijn gezondheid aan de slag: te zwaar, te hoge bloeddruk, gebrek aan conditie, moeite met bewegen. Ik liep steeds vaker tegen beperkingen aan als gevolg van. Pijnlijke rug, last van m’n knieën en enkels na lang staan/lopen, moeite met opstaan en bukken. Deze lichamelijke klachten waren er langzaam ingeslopen. Ik was snel vermoeid waardoor ik in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen.

Uit de familiehistorie blijkt dat ik grote risico’s loop als ik er niets er aan ga doen, ik besefte dat ik op deze manier niet gezond oud ging worden. Het was tijd om weer fit en gezond te worden!

Het was wel duidelijk dat ik persoonlijke begeleiding nodig had. En om het laagdrempelig te houden moest het dichtbij zijn. Toen er op Facebook een advertentie van Personal Fitness Nederland voorbij kwam waarin een doelgroep van 50+ werd aangesproken, aarzelde ik niet langer en heb een afspraak gemaakt.

Mijn eerste kennismaking was nogal confronterend. Niet alleen werd mijn vermoeden bevestigd, ik bleek er nog slechter voor te staan dan ik had gedacht. Ik heb direct via mijn werkgever een afspraak gemaakt bij Fit & Vitaalcoach om mijn bloedwaarden te laten controleren. Deze metingen waren zo alarmerend dat ze me aanraadden om mijn huisarts te raadplegen omdat er eventueel medicijnen voorgeschreven moesten worden. De huisarts vond meer bewegen en beter/minder eten een goed plan en zo ging ik aan de slag.

Met de start van het Fit for Life programma waren mijn doelen duidelijk. Mijn primaire doel was afvallen en het verbeteren van mijn gezondheid. Vervolgens moest de regelmaat en discipline die ik in het programma opdoe worden vastgehouden, zodat ik ook na afloop van het programma fit en gezond blijf. Ik wil weer dingen (kunnen) ondernemen, lange stukken kunnen lopen en eventueel zelfs hardlopen (Golden Tenloop, CPC).

Als ik bedenk over hoeveel overtollig gewicht ik dagelijks meesjouwde, dan is het niet verwonderlijk dat ik nu makkelijker beweeg. Ik was 40 kilo te zwaar, daar zijn inmiddels al aardig wat kilo’s vanaf! Het rondsloffen is veranderd in stevig doorstappen. Ik heb meer energie en kan weer meer dingen aanpakken. En ik zit pas op de helft van het programma! Inmiddels heb ik een nieuw bloedonderzoek gehad en alle waarden waren binnen de norm, dus gelukkig geen medicijnen nodig. Door de corona-uitbraak ben ik er nog een keer op gewezen hoe belangrijk een gezonde levensstijl is!

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.