Mikayil Schouten

Op m’n zwaarst begon ik onwijs last te krijgen van mijn knieën en bovenrug. En dat voor iemand van 26. Dit was voor mij persoonlijk een dieptepunt, helemaal toen ik kort daarna te horen kreeg dat ik artrose in mijn nek en bovenrug ontwikkeld had. Dit was voor mij de druppel en direct ook de motivatie die ik nodig had om er iets aan te gaan doen.

Online kwam ik een advertentie tegen die me heel erg aansprak. Ik had hier mijn mailadres achter gelaten en voor ik het wist had ik een consult gepland staan. Dit consult met Danieke beviel enorm en vooral de combinatie tussen alle facetten van het mentale tot de fysieke beweging sprak mij erg aan. Het was een zeer goed en open gesprek waarbij al snel duidelijk werd voor mij dat ik bij de juiste zat. Vooral het begrip en de kennis over voeding in combinatie met de juiste trainingstechnieken gaven voor mij de doorslag.

In het begin waren mijn doelen nog slechts gebaseerd op een bepaald gewicht en op mentaal vlak wilde ik graag een stuk gelukkiger, vrolijker en minder stressvol door het leven gaan. Mijn fysieke doelstelling was om 20 kilo af te vallen. Mentaal was de doelstelling om wat meer tijd voor mezelf in te plannen en beter te reflecteren op wat wel goed gaat in plaats van het negatieve te belichten. Uiteraard gingen deze doelstellingen hand in hand, want met het afvallen werd ik automatisch ook een stuk vrolijker waardoor je als het ware ook een mentale boost krijgt.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik beide doelstellingen ruimschoots gehaald heb en lekkerder dan ooit in m’n vel zit! De oude doelstellingen hebben ruimte gemaakt voor nieuwe uitdagingen en zelfs Corona heeft mij niet weerhouden te bereiken wat ik nodig had. Integendeel juist. In zekere zin heeft alle hectiek er juist voor gezorgd dat ik mijn mentale doelstelling heb weten te bereiken. Ik ben namelijk niet goed in het rustig aan doen van dingen en al helemaal niet in het nemen van rust momenten voor mezelf. Door de hele Corona toestand werd ik als het ware gedwongen om rust te nemen en uiteindelijk begon ik in te zien dat de rust me eigenlijk heel goed deed. Sindsdien ben ik dit alleen maar verder gaan uitbouwen en weet ik tegenwoordig steeds meer rust in te plannen voor mezelf.

Het Fit For Life programma is voor mij echt een uitkomst, omdat ik hiermee een totaalconcept in handen kreeg. Voorheen heb ik bij verschillende personal trainers gelopen waarbij je 3 of 4 keer in de week afgebeuld wordt en verder weinig tot geen ondersteuning op het mentale vlak kreeg. Dit hield ik dan ook altijd maar voor een korte periode vol en kreeg ik uiteindelijk weer een terugval. Doordat ik nu ook op mentaal vlak uitgedaagd word en uit m’n comfort zone word gehaald, merk ik dat de resultaten ook veel sneller behaald worden. We hebben allemaal wel eens mindere dagen qua gevoel, maar de dagen van echte stress en onzekerheid heb ik achter me gelaten en komen vrijwel niet meer voor. En zodra ik merk dat ik wel dat gevoel krijg, heb ik nu ook handvatten gekregen om er wat mee te doen in plaats van het slechts op je af laten komen.

Tot op de dag van vandaag ben ik blij met mijn keuze en de weg die ik ingeslagen ben!

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.