Isabella Vonck

De reden dat ik op zoek ben gegaan naar een gezondere leefstijl is, omdat ik in zes jaar tijd meer dan 10 kilo was aangekomen. Ik woog meer dan mijn vriend en ik was ook twee broekmaten gegroeid. Voor corona was ik wel alweer actief bezig met sporten, maar hierbij at ik wel veel en ik deed ook vaak drankjes. Hierdoor viel ik natuurlijk niet af. Ik woog vorig jaar in 2021 op mijn zwaarst en had ik samen met mijn vetpercentage eigenlijk gewoon overgewicht.

Ik zat al een tijdje met het idee om na de lockdown mij weer in te schrijven voor een sportschool of op zoek te gaan naar een personal trainer. Ik had al vaker online opgezocht hoeveel een personal trainer mij zou kosten en welke begeleiding ik dan zou krijgen. Personal Fitness Nederland kwam op mijn pad door een facebook advertentie waar ik op heb gereageerd.

Na een paar dagen werd ik gebeld door Sanne. Ik had de oproep gemist, maar zij had wel mijn voicemail ingesproken. Toen ik die hoorde twijfelde ik wel heel even, maar ik heb haar toch gelijk terug gebeld en een afspraak gemaakt om op gesprek te komen. Het gesprek verliep goed, ik durfde gelijk te vertellen waar ik mee zat en waaraan ik aan wilde werken. Ik had eerst voor ogen voor een half jaar in te schrijven, maar heb mij toch voor een jaar ingeschreven en daar ben ik erg blij om.

Ik ben met het programma begonnen met als doel zeker 10-15 kilo af te vallen. Het was de bedoeling dat ik er strakker uit zou zien en ook dat mijn conditie verbeterd zou worden. Ik ben toen gelijk van start gegaan met het Fit for Life boekje en elke dag de oefeningen te doen. Ik ging mij houden aan de Vytal voedingsapp, maar ik deed vorig jaar nog wel vaker een drankje, ging ’s avonds uit of ik ging uit eten. Het ging aan het begin dus nog niet zo snel, dit kwam ook omdat mijn metabolische leeftijd van iemand boven de 40 was.

Al vrij snel ben ik naast de personal training ook met de groepslessen mee gaan doen. Ook begon ik naast het programma vaker te wandelen en ben ik vanaf december ook één keer per week gaan zwemmen. In mei heb ik ook de Fitboost gedaan, waardoor ik eind mei al op mijn streefgewicht zat en dus meer dan 10 kilo kwijt was. Verder is mijn vetpercentage ‘gezond’ en is mijn metabolische leeftijd zelfs onder mijn eigen leeftijd. Mijn conditie is heel erg verbeterd en tijdens groepslessen probeer ik elke keer te kijken of ik weer een stapje zwaarder kan om nog meer het uiterste uit mezelf te halen. De personal training is eind juli gestopt, maar ik doe nog steeds 2 – 3 keer per week mee met de groepslessen.

Het Fit for Life programma heeft mij echt geholpen mijn mindset te veranderen waardoor ik veel actiever ben geworden en gezonder ben gaan leven. Ik ben bewustere voedingskeuzes gaan maken, maar heb ook geleerd dat ik niet te streng voor mezelf hoef te zijn. Ik voel mij fitter en gemotiveerder om elke dag extra te bewegen. De goede begeleiding van de personal trainers hebben ervoor gezorgd dat ik met plezier en veel motivatie naar de individuele- en groepslessen toe ga. Hierdoor heb ik mij nog een jaar ingeschreven bij Personal Fitness Nederland en wie weet plak ik hier er nog een paar jaar aan vast!

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.