Henk Lemckert

Begin 2017 stond ik op een sombere maandagochtend wegens een enkelblessure bij de fysio in fel tl-licht, voor een te grote spiegel, en werd ik niet erg blij van wat ik zag: een grijze man van bijna 59 met een lichte welving in de buikstreek, die een beetje ingezakt stond naast een rijzige, slanke en blonde jonge man: de fysio.

In een flits realiseerde ik mij dat ik over een jaar die vreselijke grens van 60 zou passeren en er serieus werk aan de winkel was.

Gelukkig lag in de wachtkamer een flyer van Personal Fitness Nederland op mij te wachten en een afspraak was snel gemaakt. Tijdens de intake bij Marco bleek dat ik, die dacht toch redelijk gezond te zijn, toch ook wel overgewicht had. En bij de eerste proeflessen werd ik mij bewust van mijn gebrek aan souplesse, coördinatie en energie. De huisarts had overigens ook al een verhoogd cholesterol  % geconstateerd.

Met behulp van het voedingsadvies en een sessie met coach Sanne verdwenen de acht overbodige kilo’s vrij snel en zijn eigenlijk ook weggebleven! Een wat langere adem is nodig om het lijf weer in (top)vorm te krijgen. Gelukkig ga ik deze keer wel trouw naar de trainingen. Zoals wellicht velen ben ook ik wel eens eerder ingeschreven geweest bij een fitness en dan bleef het vooral bij betalen. Dankzij de kleinschaligheid en persoonlijke benadering van PF4L ga ik gewoon, want er wordt op je gerekend. Dat, en het aanstekelijke enthousiasme van de coaches, helpt heel erg om het gewenste resultaat te bereiken.

Na een jaar werd ik dus inderdaad 60. Mijn buik was zo goed als weg en ik voelde mij al stukken beter.  Maar je eisen gaan dan blijkbaar omhoog en ik besloot na een gesprek met coach Mike om serieus verder met het lijf aan de slag te gaan. Ik train nu ruim een half jaar twee keer per week met Mike als coach, die mij zelfs zover heeft gekregen geheel te stoppen met alcohol! (nou ja, bij feesten en partijen zondig ik wel eens, maar het 0.0 bier is ook helemaal ok!) Mijn spierkracht in armen en benen is fors toegenomen, ik blijf goed op gewicht, het cholesterol % is gedaald en nu werken we ook hard aan de mobiliteit van die scheve schouders.

Stiekem hoop ik natuurlijk dat fitter zijn het ouder worden gaat stoppen, dat is rekenkundig niet zo,  maar voorlopig voel ik mij zowel fysiek als mentaal jonger dan twee jaar geleden. Van die man die voor de spiegel bij de fysio stond is de buik verdwenen, hij staat rechter en fitter in het leven en hij traint nu zelfs voor de Urban Trail.

Alleen dat blonde haar wil nog niet zo lukken…..

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.