Gülcan Atalay

Ik had een zware periode achter de rug met veel stress en ik was veel aangekomen. Op een gegeven moment ging het met mijn gezondheid steeds slechter. Ik sloot mezelf binnen op, durfde niet meer naar buiten te gaan. Voor de spiegel staan en mezelf klaarmaken deed ik niet meer, ik vond mezelf niet meer mooi, zag er niet meer uit als vroeger. Ik was mijn zelfvertrouwen verloren en daarbij ook mijn doorzettingsvermogen. Ik moest echt aan mijn leefstijl en gezondheid gaan werken.

Nadat ik me had aangemeld via de site van Personal Fitness Nederland werd ik gebeld en uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kreeg ik een positieve indruk, ik werd goed geïnformeerd en kreeg gelijk goed advies over voeding. Er werd aan mij gevraagd wat ik wilde en wat ik van de personal coach verwachtte en er werd samen met mij een plan van aanpak gemaakt.

Ik was enthousiast. Mijn doelen werden op een rijtje gezet en ik werd gewogen en opgemeten. Tijdens de rondleiding werd het Fit for Life programma aan mij uitgelegd: training, voeding en workshops. Dit zag er heel anders uit dan de andere sport centers. Was ook heel blij dat er ook, naast de 1 op 1 trainingen, andere trainingen worden gegeven zoals Boxfit, hiervoor heb ik veel lessen gevolgd.

Mijn doelen waren duidelijk: ik wilde afvallen en een strak, sterk en gespierd lichaam hebben om gezond en fit verder te leven. Daarnaast wilde ik meer zelfvertrouwen en doorzetten voor mezelf en het niet doen voor een ander.

Mijn personal coach werd Danieke. Mijn eerste les was best wel zwaar, had veel spierpijn. Maar mijn coach gaf veel energie aan mij en dankzij haar kwam mijn doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen langzamerhand weer terug. Als ik vragen heb is ze altijd bereikbaar en behulpzaam en de trainingen die ze oppakt samen met mij gaan de goede kant op.

We zijn eerst gestart met mijn voeding en vochtinname en daarbij de training opgepakt om een sterker en strakker lichaam te krijgen. Ik had moeite met mijn onderlichaam, benen en heupen. Kon niet hurken, op mijn knieën zitten, pijn aan m’n rug en mijn dikke buik zat in de weg. Mijn training werd daarop aangepast. Ook had ik in het begin moeite om te ontbijten en genoeg water te drinken, maar in de loop der tijd kreeg ik veel tips en adviezen waarbij ik meer ideeën kreeg om uit te proberen.

Ik ben nu een jaar bezig en ben zeer tevreden hoe ik tot nu toe begeleidt ben door mijn coach. Voordat ik begon aan het programma woog ik rond de 98 kg, na 3 maanden woog ik 93 kg en 9 maanden later ben ik nu 72 kg. Qua kleding ben ik van maat XXL naar maatje M gegaan. Ben lichamelijk en geestelijk zo veranderd, kan weer genieten van mijn leven. Kan weer voor de spiegel staan en mezelf weer vrolijk zien. Ik ben een stuk leniger geworden, kan weer hurken, kan lang op mijn knieën zitten en heb ook geen last van mijn rug meer. Af en toe heb ik last van mijn spieren na de training, maar daar kan ik wel tegen.
Mijn omgeving, vrienden, collega’s en familie zien ook dat ik veel veranderd ben. Krijg keer op keer complimenten van ze, hierdoor word ik zo blij van, dat kun je gelijk aan me zien.

Ik ga net zo lang door tot ik helemaal klaar ben met afvallen en om mijn doel te bereiken moet ik nog doorgaan waar ik mee bezig ben. Ik wil uiteindelijk 55 kg wegen, strak, sterk en gespierd zijn. Als je mooi wilt zijn moet je wat doen! Als je het wil en je weet dat je het echt kan moet je het doen. En niet hierop wachten maar gewoon doen!!  

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.