Elly Gardien

De reden dat ik op zoek ben gegaan naar een personal trainer is om het feit dat ik door mijn diagnose borstkanker medicatie inneem die mijn spiermassa deed afnemen en dat ik kans had op botdichtheid vermindering. Ik werd al begeleid door een diëtiste en zij raden mij krachtsporttraining aan. Ik heb besloten het advies te gaan onderzoeken. Ik woon in de buurt van het Piet Heinplein en was al vaak langs het gebouw van Personal Fitness Nederland gelopen. Ik heb het telefoonnummer van Cindy (briefje wat op de deur hangt) in het voorbijgaan gefotografeerd en ben op mijn gemakje thuis de website enz. gaan bekijken. De begeleiding via een coach stond mij wel aan en ik heb een mail gestuurd en daar is een kennismakingsgesprek uit gerold.

Mijn houding was onderzoekend en afwachtend. Mijn doel was immers niet afvallen. Ik kwam in het gesprek met Cindy er al snel achter dat er kennis is over aandoeningen en de juiste begeleiding daarvoor. Ondersteund door een personal trainer en er wordt gewerkt met een werkboek. Ik voelde vertrouwen. En de kosten (ook niet onbelangrijk) heb ik vergeleken met andere personal trainers. De afstand en toegankelijkheid en de kosten die ik redelijk noem hebben de doorslag gegeven. Ik besloot te gaan starten met een half jaar traject.

De doelen die tijdens de intake duidelijk zijn geworden zijn: ondersteuning bij de voeding, focus op de spiermassa en algehele fitheid stimuleren. Daarnaast mentaal leren de grenzen in mijn lichaam te herkennen en er op een juiste manier naar te handelen. Het is een combinatie geweest van vertrouwen voelen, wat gaande weg is ontstaan, door mijn ervaring dat er deskundigheid aanwezig is die mij verder kan helpen. Het werkboek heeft een interessante opbouw, vaak gericht op motivatie. Ik heb gaande weg geleerd dat het werkboek een aanvulling is.

Ik startte met een keer per week en ben uitgegroeid tot 3 keer per week, 1x groepje van 4 met extra aandacht voor coaching en 2x groepslessen. Ik heb ervaren dat ieder individu zijn eigen doel heeft en ook het ritme wat daarbij past. Meer is niet altijd beter! Ik heb een fijn ritme gevonden die voor mij overzichtelijk is en rust geeft. Net als eten en drinken en slapen in je dag past zo is dat voor mij de sport erbij gekomen als vast onderdeel op de 3 vaste dagen. Ik ga met plezier naar de trainingen toe en ik kijk uit naar de volgende training. De andere dagen hoef ik niets, dat heeft mij mentaal rust gegeven, ook mede door de ervaring dat ik fitter werd enz.

De wegingen en persoonlijke aandacht ervaar ik als zeer waardevol en heeft mij geholpen te groeien in zelfvertrouwen van wat ik wel kan en vooral dat ik niet mij zelf over mijn grenzen hoef te gaan om resultaat te behalen. De grootste les die ik tot nu toe geleerd heb is dat rust een juiste balans in trainen voeding (fysiek sterker worden) het verschil maken. Meerdere malen dacht ik, o jee nu voel ik mij niet zo lekker, nu kan ik niet maximaal uit de training halen, nu raak ik alles wat ik heb op gebouwd kwijt. Door dit uit te spreken aan de coach, werd ik direct serieus genomen en vond er direct een gesprekje plaats. Daaruit werd duidelijk wat ik op dat moment nodig had en dat was in mijn geval rust en wandelen. En mijn wonderbaarlijkste ervaring was dat ik een week daarna een weging en meting had en dat ik een fantastische meting had.

Nu heb ik een half jaar het programma gevolgd, met de voeding app (die ik helemaal fantastisch vind) en mij de juiste houvast bied. De persoonlijke aandacht van de coach Mike en Sanne en hun enthousiasme, kennis en persoonlijke ontwikkeling, maakt dat ik mij thuis voel, gezien en gehoord word, erkend en word geholpen mijn grenzen beter te herkennen en op de juiste manier ermee om te gaan. Dat het oké is! Er word echt naar het individu gekeken en wat heeft hij of zij nodig, oordeel loos. Daar spreekt voor mij de professionaliteit uit. Wij doen het samen. De drempel is laag waardoor ik mij niet geremd voel hulp te vragen. Mijn resultaat tot nu toe is dat ik mij fitter voel, krachtiger ook mentaal. En mijn levensvreugde weer ervaar. Ik ga nog een half jaar door op deze ingeslagen weg. Dank jullie wel!

 

Terug naar overzicht

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.