Water drinken

Drink iedere dag voldoende water. Ten eerste omdat 70% van je lichaam bestaat uit water en een tekort leidt tot o.a. prestatieverlies. Ten tweede omdat je lichaam water gebruikt voor het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen. Hoeveel water je het beste kunt drinken, hangt af van je gewicht. Wanneer je je gewicht deelt door 30, weet je hoeveel water (in liters) je dagelijks nodig hebt. Ook wanneer je geen dorst hebt, is het belangrijk om water te drinken. Een dorstgevoel is het signaal van je lichaam dat je te weinig gedronken hebt. Ben dit altijd voor! 

Het eerste glas water drink je direct na het opstaan. Drink dit eerste glaswater lauwwarm en voeg er het sap van een halve uitgeperste citroen aan toe om o.a. je stofwisseling een boost te geven.

-  Citroensap reinigt de lever. 

-  Citroenen zijn een boost voor je immuunsysteem. Citroenen zijn rijk aan vitamine C en kalium, waardoor je hersenen en zenuwen gestimuleerd  worden. Kalium helpt ook om hoge bloeddruk onder controle te houden. 

-  Het balanceert je Ph balans. Hoewel citroenen erg zuur zijn, werkt het alkaliserend in het lichaam. Dit komt door alle mineralen.

-  Het helpt bij het afvallen. Citroenen zijn rijk aan pectinevezels. Deze verzadigen. Ook gaat de zure smaak en de alkalische werking de trek aan eten tegen. 

-  Verbetert de spijsvertering. Citroenen stimuleren de afgifte van gal, waardoor maagzuur, oprispingen en constipatie worden verminderd. Ook werkt citroensap als een krachtige ontgifter op onder meer de lever. 

-  Het is een diureticum. Door regelmatig citroensap te drinken ga je meer plassen, waardoor toxines je lichaam kunnen verlaten. Het reinigt je lichaam van binnenuit! 

-  Het verjongt je huid. Detoxines die door het drinken van citroensap gebonden worden uit het bloed zorgen ervoor dat je huid er stukken beter gaat uitzien. Je huid is een ontgiftingsorgaan. Ook zorgt de vitamine C ervoor dat de structuur van de huid verbetert. 

- Het verbetert je adem. Citroenzuur doodt slechte mond bacteriën waardoor je frisser gaat ruiken uit je mond. Ook gaat het eventuele ontstekingen aan je tanden tegen. 

- Het helpt je wanneer je minder koffie wilt drinken. Koffie onttrekt vocht en mineralen aan ons lichaam. De zure smaak van citroen geeft de geest een opkikker en tegelijkertijd vult het ook de mineralen aan. 

En: WARME citroensap verbetert de ademhaling.

Wanneer je warme citroensap drinkt, kan de bacteriedodende werking ontstekingen aan het ademhalingsstelsel tegengaan. Heb je vaak last van een vervelende hoest? Doen! 

PS: Drink het citroensap met een rietje, om schade aan je tandglazuur te voorkomen en spoel je mond na het leegdrinken van het glas na met water.

 

Als laatste vind je het antwoord op een vraag die vaak gesteld wordt: 

'Mag ik koffie drinken?' 

Koffie drinken past in een verantwoord voedingspatroon en een gezondelevensstijl. Matige koffieconsumptie, d.w.z. tot twee standaard kopjes per dag,is voor de meeste mensen volkomen veilig en zonder nadelige gevolgen.  

Tips:

Wanneer je graag cappuccino drinkt, kun je deze vanaf nu maken door opgeklopte (plantaardige) melk te gebruiken en eventueel nog te bestrooien met wat cacaopoeder of kaneel. 

Drink je je koffie of thee met suiker? Het drinken van koffie of thee zonder suiker is natuurlijk aan te raden. Gebruik liever geen zoetjes wanneer je geen suiker meer wilt gebruiken. Bouw het suikergebruik langzaam af. Je zult wennen aan het drinken van koffie of thee zonder suiker of zoetjes.Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.