Iedereen heeft wel eens een keer minder zin om te sporten. Denk de volgende keer als je geen zin hebt om te sporten aan de voordelen van het tóch gaan sporten boven het zitten op de bank.

Tijdens het sporten komt het hormoon endorfine in je lichaam vrij. Endorfine geeft je een goed gevoel. Door intensief te bewegen wordt tevens het stresshormoon cortisol sneller afgebroken. Je bent dan eerder ontspannen. Ook daalt je bloeddruk. Sporten heeft dus niet alleen een positief effect op je lichamelijke gesteldheid, maar ook op je psyche. Bovendien versterkt het elkaar: als je je lichamelijk goed voelt, dan is het ook geestelijk vaak in orde. Tevens kun je beter met problemen en stress omgaan. 

Drie keer in de week sporten helpt al om je concentratievermogen te verbeteren, minder last te hebben van stress, minder te piekeren en beter te slapen. 

Het maakt in principe niet veel uit welke sport je beoefent. Belangrijk is dat je plezier beleeft aan sport. Als je eenmaal gewend bent om een paar keer per week te sporten, wordt het steeds gemakkelijker om vol te houden. En heb je een keertje geen zin en ga je toch wat doen, dan heeft het meteen een positief effect. Je moet door de moeilijke momenten heen zien te komen. Als je eenmaal over het eerste vermoeidheidspunt heen bent, dan maakt je lichaam stoffen aan die je verder helpen. Even doorbijten dus!  

Tip: Schrijf de voordelen van sporten op en lees dit terug wanneer je eens geen zin hebt:

-      een beter geheugen

-      beter slapen

-      minder piekeren

-      nieuwe energie

-      een fitter lijf

-      aanmaak gelukshormonen

-      weerbaarder tegen stress

-      minder vatbaar voor depressie

Veel plezier!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.