Hoe zit het met jouw stress? 

Veel mensen denken bij stress meteen en alleen aan werkstress. Denk echter tevens aan chemische stress als gevolg van het binnen krijgen van teveel chemische toevoegingen (E-nummers) in eten en het binnenkrijgen van uitlaatgassen in de stad, nicotine van sigaretten en bestanddelen van medicijnen. 

Ook een hoge luchtvochtigheid, de vlieg(hoogte)druk wanneer je reist methet vliegtuig of een financiële tegenvaller is stress voor je lichaam. 

Als je lichaam te lang onder spanning/stress staat, komt er vroeg of laat een dag dat je lichaam er niet meer tegen kan en dat je met een burn-out of iets vergelijkbaars thuis komt te zitten. 

Een klein beetje stress is op zich niet erg. Het zorgt ervoor dat je alert bent en houdt je scherp. Het geeft je energie. Als je stress hebt, produceren je bijnieren adrenaline. Wanneer je bijnieren te lang adrenaline af moeten geven, kan er sprake zijn van bijnieruitputting. Herken je de volgende symptomen, dan kan hier bij jou sprake van zijn:

-      Vermoeidheid;

-      Hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

-      Angstig en nerveus;

-      Niet goed om kunnen gaan met stress;

-      Vet vooral op de buik vasthouden;

-      Snel geïrriteerd;

-      Licht in het hoofd/duizeligheid;

-      Moeite met slapen en opstaan;

-      Misselijk bij stress;

-      Beverig;

-      Snel zweten;

-      Drang naar zout-zoet;

-      Lage bloeddruk

-      Gevoelig voor scherp licht, sterke geuren en hardegeluiden;

-      Verminderd libido;

-      Donkere kringen onder de ogen;

-      Allergie en auto-immuunziekten 

Herken je veel van bovengenoemde symptomen, vraag dan aan je coach naar de hormoonlijst van Personal Fitness Nederland, waarmee eventuele hormonale disbalansen gevonden kunnen worden. Op basis van de uitslag hiervan krijg je advies over wat je kunt doen om deze disbalansen te verminderen of op te heffen en tevens advies over voor jou goede supplementen om deze disbalansen op te heffen en je zo beter te voelen.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.