Wanneer je gezond (vezelrijk) eet, de tijd neemt voor het eten, regelmatig eet en de tijd neemt op het toilet, zou in principe je darmwerking goed moeten zijn.  

Het kan echter zomaar ineens zo zijn dat je last krijgt van een opgeblazen gevoel. Nu merk je pas hoe fijn het is wanneer je darmen rustig zijn! Er is maar één ding wat je wil wanneer je darmen even niet goed werken en dat is zorgen dat je darmwerking weer goed is! 

Wat kun je zelf doen tegen een opgeblazen gevoel?

  1. Gezond en vezelrijk eten is belangrijk. Wanneer je vezelrijk eet, is het drinken van voldoende water ook belangrijk, zodat de ontlasting soepel wordt. Neem de tijd om te eten. Neem tevens de tijd om naar het toilet te gaan. In principe zijn dit allemaal dingen die bij een gezonde levensstijl horen en klinkt het je bekend in de oren. Ga echter na of er echt niet een ding is dat je kan verbeteren, drink je bijvoorbeeld ECHT wel IEDERE dag voldoende water? 

Doe je dit allemaal al? Doe dan het volgende eens:

  1. Gebruik gebroken lijnzaad in bijvoorbeeld smoothies. Het bekendste merk in de supermarkt is die van het merk Zonnatura en staat meestal bij de muesli in de schappen.
  2. Ga wandelen na het eten.
  3. Neem de tijd om te ontspannen. Ben je de laatste tijd erg druk/is er sprake van stress? Stress slaat op je darmen. Wanneer je meer ondersteuning nodig hebt, kun     je ook voor het slapengaan 300 mg van het Fit For Life voedingssupplement Magnesium Citraat innemen voor meer ontspanning.
  4. Drink minder koffie of thee.
  5. Gebruik het Fit For Life voedingssupplement Ovata Psyllium en/of Daily Greens (vraag je coach welke supplement het beste bij jou past).
  6. Drink een glas water een half uur voordat je gaat eten.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.