Nieuwsbrief september

Na een korte zomerstop zijn we weer bij je terug met de nieuwsbrief van deze maand.

Uiteraard bieden we je weer een aantal workshops aan, Mental Coaching en Voeding, dus meld je aan!

Verder staat de nieuwsbrief vol met handvatten en tips zodat je nog beter aan jouw gezondheid en geluk kunt werken.

Wat vind je in deze nieuwsbrief:

 • Workshops Mental Coaching en Voeding
 • LifeMedic: laat je bloed testen
 • Gratis blessurecheck bij M&O fysiotherapie
 • Wat maakt jou gelukkig?
 • Begin je dag met de Zonnegroet
 • Inspirerend nieuws: 'hongerhormonen'

Zet 'm op deze maand!  

Workshops

De workshops zijn een belangrijk onderdeel van ons programma. Zo weet je zeker dat je je doelen gaat behalen!

De workshops vinden plaats in de studio.


Je kunt je aanmelden via de website óf meld je aan bij de betreffende coach.

Maximaal 10 deelnemers per workshop. Vol is vol!

Workshop Mental Coaching

Deze workshop staat aan de basis naar jouw succes! We gaan dieper in op jouw verlangens, drijfveren en kernwaarden. Wat is jouw stip aan de horizon?

 • Dinsdag 20 september 20:00 uur
 • Oude Haagweg 577, Den Haag
 • Marco Hoogendijk
 • marco@pf4l.nl, 06-15373586

Workshop Voeding

Deze workshop is een aanvulling op jouw voedingsadvies die je krijgt van je coach. Je leert alle ins en outs over vetten, eiwitten en koolhydraten.

 • Zaterdag 24 september 15:00 uur
 • Ezelsveldlaan 49, Delft
 • Thomas Olde Heuvelt
 • thomas@pf4l.nl, 06-14021665

LifeMedic

 

Herken je dit?

• Je voelt je vaak vermoeid

• Je valt niet (meer) af

• Je herstelt langzaam

• Je voelt je niet fit

• Je wilt een algemene check-up

LifeMedic brengt verstoorde processen in het lichaam in kaart door middel van (bloed)testen. Met deze testen kun je heel gericht en efficiënt aan de balans van je lichaam werken.

LifeMedic levert maatwerk en kan elke gewenste bloedtest afnemen en analyseren. Na een intake bepalen we welke bloedtest nodig is. Deze test wordt in onze praktijk afgenomen.

Een voorbeeld hiervan is de IgG test, deze geeft inzicht in hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen. Deze reacties kunnen leiden tot klachten als vermoeidheid, stofwisselingsproblemen, darmklachten, hoofdpijn en eczeem.  

 

Lijkt het je interessant om eens wat dieper in te gaan op bepaalde klachten die je hebt, zoals bijv. stress, vermoeidheid, migraine, slapeloosheid of darmklachten?

Laat het ons weten! Bij voldoende animo gaan we met LifeMedic in gesprek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Gratis blessurecheck

Zoals je misschien wel weet huist M&O Fysiotherapie bij ons in het pand op de Oude Haagweg. We hebben de handen in een geslagen en het is vanaf heden mogelijk voor al onze klanten om een GRATIS blessurecheck te laten doen bij M&O Fysiotherapie!

Deze blessurecheck houdt in dat je een intakegesprek krijgt met een fysiotherapeut. Hierna weet je wat de beste vervolgstap is voor herstel van jouw blessure:

 • Zelf aan de slag met onze tips en adviezen
 • Nader onderzoek door een sportfysiotherapeut (kan snel bij M&O)
 • Verwijzing naar een specialist voor aanvullend onderzoek

Waar?

Oude Haagweg 577, Den Haag

Wanneer?

Elke maandag om 17:30 uur

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze blessurecheck via je eigen coach

 

Hoe gelukkig ben jij?

Geluk, is voor de meeste mensen het hoogste levensdoel. Dit zijn 9 bewezen manieren om gelukkiger te zijn:

1. Heb oog voor de omgeving

Gelukkige mensen nemen tijd om te doen wat er NU is. Hierdoor kan je genieten van alle kleine mooie dingen.

2. Mediteer en reset je gedachten

Mediteren kan helpen tegen stress, vermindert angst en depressieve klachten en zorgt voor meer focus, concentratie en een betere emotionele balans.

3. Beweeg voldoende en voorkom veel stilzitten

Stilzitten en niets doen maakt niet gelukkig. Bewegen daarentegen wel. Gelukkige mensen bewegen daarom voldoende, zodat ze dat geluksgevoel steeds behouden.

4. Spendeer tijd met familie en vrienden

Een gedeelte van je gelukkig voelen bestaat uit je verbonden voelen met mensen om je heen. Spendeer dus tijd met elkaar.

5. Reflecteer waar je dankbaar voor bent

Het is goed dat je nadenkt waar je dankbaar voor bent, want dan ga je je vanzelf beter voelen. Sommige mensen schrijven het op, anderen staan er even bij stil.

6. Vergeef anderen

Boosheid en wrok vreet aan een mens. Gelukkige mensen vergeven anderen, ook als ze alle reden hebben om boos te blijven. Echt vergeven en de ander dat laten merken, scheelt veel stress. Vergeven is daardoor niet alleen goed voor de ander, maar zeker ook voor jezelf.

7. Help anderen

Het is vaak zo dat ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Iemand die ervoor open staat om anderen te helpen, zal merken dat anderen tot hetzelfde bereid zijn. Zo kan anderen helpen leiden tot een hoop geluksmomenten.

8. Blijf lachen

Laat zien dat je gelukkig bent. Lach, ook als je je van binnen even iets minder goed voelt. Sta positief in het leven en laat dat aan anderen zien. Dat maakt mensen om je heen gelukkiger. Je eigen gedrag beïnvloedt ook hoe je jezelf voelt.

9. Neem voldoende rust

Het verbeteren van je nachtrust zorgt ervoor dat je vrijwel direct positiever, vrolijker en zorgelozer in het leven staat.

Wat maakt jou gelukkig? Laat het weten aan je coach!

Zonnegroet

Doe jij de Zonnegroet al?

Er zijn veel variaties op de zonnegroet, maar ze zorgen er allemaal voor dat je lichaam losgemaakt wordt. Je beweegt in een ‘flow’ van de ene naar de andere houding en dat zorgt voor ruimte en lengte in je lichaam.Tijdens de Zonnegroet train je de spieren en gewrichten en je verbetert de houding en de balans van het lichaam.

De Zonnegroet is een prima manier om je dag mee te beginnen. Maar je kan de oefeningen ook op een ander moment van de dag doen of als warming-up voor je thuistraining.

 

Inspirerend nieuws

Grijp jij naar chocolade (of juist chips)? Misschien zijn je 'hongerhormonen' uit balans

Waar de een na de lunch steevast trek krijgt in een stuk chocolade, grijpt de ander vooral naar een hartige snack. Zegt de drang naar zoet of juist zout eten iets over je gezondheid? En zijn er mogelijk dieperliggende oorzaken?
Het hunkeren naar zoete of juist zoute levensmiddelen zou op tekorten kunnen wijzen, weet diëtist Anita Mulderij. "Bij een magnesiumtekort kan de behoefte aan chocolade groter worden. Een cliënt van mij had altijd zin in broccoli en droomde er zelfs over. Bij haar werd een ijzertekort vastgesteld."

Toch is het vaak niet zo duidelijk. Naast een bepaald tekort kunnen er nog andere oorzaken van bepaalde cravings zijn, zegt Terry Schouten, gezondheidswetenschapper bij Gezondeten.nl. Zelf denkt ze dat hormonen een belangrijke rol spelen. "Als die uit balans zijn, bijvoorbeeld door ziekte, stress, onregelmatig werk of overgewicht, zijn vaak ook je hongerhormonen uit balans."

Vooral de hormonen ghreline, insuline en leptine beïnvloeden waar je zin in hebt, hoeveel honger je hebt en of je verzadigd bent. "Mensen die veel trek of behoefte aan zoetigheid hebben, doen er goed aan stress te verminderen en op de slaapkwaliteit te letten", adviseert Schouten. Slaap en stress hebben invloed op de hormoonhuishouding.

Lees hier het hele artikel

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.