Nieuwsbrief september

En we zijn weer terug van onze zomerstop! Heb je van een goede vakantie genoten? We hebben weer volop nieuws voor je.

In Rijswijk hebben we een extra open training toegevoegd aan het rooster. Vanaf 8 september is er een open training op de woensdagavond om 19.45 uur. Kijk voor het overzicht van de trainingen op onze website.

Wat vind je in deze nieuwsbrief:

 • Workshops 'Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten' en '10 stappen naar een Gezond, Gelukkig & Succesvol leven'.
 • Oktober feestmaand: Piet Heinplein bestaat 5 jaar!
 • Terugblik van de yogalessen
 • Is spierpijn noodzakelijk voor spiergroei?
 • Inspirerend nieuws: goede leefstijl tegen diabetes type 2

Succes!

Workshops  

De workshop 'Succesvol veranderen van binnen naar buiten' gaat over succesvolle gedragsverandering en zelf-motivatie. Sta jij al pro-actief in het leven? Moeilijk? Nee hoor, kwestie van gewoon doen. Loslaten, accepteren en genieten!


In de workshop '10 stappen naar een gezond, gelukkig & succesvol leven' creëer je de juiste mindset voor jezelf om jouw persoonlijke doelen te behalen. We begeleiden je door de 10 stappen die nodig zijn zodat jouw mindset volledig gericht is op succes!


Lees voor meer info over de workshops op onze website. Je kunt je aanmelden via de website óf meld je aan bij de betreffende coach.

Maximaal 8 deelnemers per workshop. Vol is vol!

Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten

 • Zaterdag 18 september om 13:00 uur
 • Oude Haagweg 577, Den Haag
 • Coach Michael Grobbe, mail: michael@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-82662944

10 stappen naar een Gezond, Gelukkig & Succesvol leven

 • Donderdag 23 september om 19:00 uur (OT vervalt)
 • Ezelsveldlaan 49, Delft
 • Coach Thomas Olde Heuvelt, mail: thomas@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-14021665

Piet Heinplein 5 jaar

15 oktober bestaat onze studio op het Piet Heinplein 5 jaar!

De hele maand oktober is het feest! Elke week bieden we een leuke activiteit aan. Hou in het bijzonder vrijdag 15 oktober vrij in je agenda. Vanaf 13:00 uur start het feestprogramma met o.a. yoga-, boks- en insanitytraining met afsluitend een gezellige borrel!

We willen je bij deze van harte uitnodigen om dit heugelijke feit met ons te vieren.
Hou dus je mail in de gaten, de officiele uitnodiging en alle details van het programma volgen nog!

Nieuwe studio!

We hebben ook nog ander bijzonder nieuws! Vanaf 1 oktober krijgen we de sleutel van een prachtig pand in Leidschendam aan de Damlaan. Er moet nog een en andere verbouwd worden en verwachten eind oktober van start te kunnen gaan in onze nieuwe studio!

Terugblik: yogalessen

 

De yogalessen, gegeven door coach Nancy op het Piet Heinplein, werd door veel enthousiasme ontvangen! Hieronder wat reacties van de deelnemers.

Monica: "Wat heerlijk om te doen! Even tijd nemen voor jezelf om op ontspannen manier bezig te zijn in het drukke hectische bestaan. Nieuwe dingen geleerd o.a over ademhaling hoe je deze kan doen. Heeft me geholpen om hier in mijn dagelijkse leven dit ook te te passen en beter op te letten. En verschillende yoga techniek geleerd.
De les van een uur vloog snel voorbij helaas. Hopen dat er vervolg komt, zou super zijn".

Pia: "Afgelopen 6 weken mee gedaan met de yoga lessen. Deze werden gegeven door Nancy met veel enthousiasme, waarvoor mijn dank. Ik heb het als heel fijn ervaren, je bent aan het stretchen, ontspannen en je gebruikt spieren waar je het bestaan niet van weet. In het begin was het lastig, de oefeningen zijn nieuw, je bent stijf. Gaande weg de 6 weken merkte ik dat ik soepeler ging worden.
Iedereen deed het op zijn eigen niveau en kunnen, wat ik heerlijk vond waren de ontspanning oefeningen op het laatst. Nancy bedankt en ik weet dat ik verder ga met yoga".

Geen spierpijn, geen resultaat?

Om progressie te blijven boeken is het belangrijk dat je continu progressieve overload creëert. Dit betekent dat je steeds zwaarder traint. Je zou dan denken dat je na de training altijd spierpijn blijft houden, maar is dat eigenlijk waar?


Is spierpijn noodzakelijk voor spiergroei?


Nadat je een marathon hebt gelopen, heb je hoogstwaarschijnlijk spierpijn, maar je bouwt niet per definitie spiermassa op. Bij effectieve krachttraining bouw je spiermassa op, maar heb je niet per definitie spierpijn. Het is dus niet zo dat spierpijn betekent dat je spier groeit.


Spiergroei indicator


Een manier waarop je goed kan merken dat je progressie boekt in spiergroei is door per week te bekijken hoeveel stappen je hebt gezet in gewicht en uitvoering.
Wees dus niet teleurgesteld na een training als je geen spierpijn hebt, maar bekijk de progressie per week en put hier motivatie en trots uit!

Inspirerend nieuws

'Ik heb diabetes type 2. Moet ik nu mijn hele leven medicijnen gebruiken?'

Diabetes type 2 is helaas allang niet meer een oude mensen ziekte.Tegenwoordig lijden ook jongeren en kinderen aan diabetes type 2.

Wat is diabetes eigenlijk?

Bij diabetes heb je een te hoge bloedsuikerspiegel doordat het lichaam de bloedsuiker niet meer kan regelen. Dat gebeurt gewoonlijk met het hormoon insuline. Insuline zorgt ervoor dat glucose vanuit de bloedbaan de cel in kan. Het werkt als een portier.

Bij diabetes type 2 heb je wel insuline, maar werkt de portierfunctie niet goed meer. Daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel. Tegelijkertijd kan het eigen insuline de suikers nog wél de vetcel inloodsen. Die groeien op plekken waar het niet gezond is, bijvoorbeeld tussen de organen. Vandaar dat diabetes type 2 vaak gepaard gaat met overgewicht, vooral rondom de taille.  

Hoe pak je diabetes type 2 aan?

Veel bewegen. Door de spieren vaak te laten samentrekken ruimt de spiercel afvalproducten op. Daardoor worden de spieren weer vatbaar voor de werking van de eigen insuline. Bovendien verbruik je door bewegen snel overtollig glucose.

"Ook voeding speelt een belangrijke rol: eet voeding die de bloedsuikerspiegel laag en in balans houdt. Minder suiker en zetmeel, meer vezels, gezonde eiwitten, langzame koolhydraten en goede vetten. Dat leidt tot minder 'suikerbelasting' op de bloedvaten. Je pakt het probleem bij de wortels aan, want door lagere bloedsuikerspiegels is minder insuline nodig, van binnen- of van buiten uit. Daardoor val je af.

Naast bewegen en gezonde voeding zijn goed slapen en ontspannen ook belangrijk. Gebrek daaraan brengt je lijf in een vecht- en vluchtmodus waardoor juist je suikerspiegel weer stijgt. Met focus en aandacht voor alle pijlers van leefstijl hoef je niet altijd meer te spuiten óf kun je het af met minder medicijnen.

Lees hier het hele artikel  

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.