November staat in het teken van groot nieuws wat betreft onze studio in Leidschendam! Daarnaast hebben we weer een mooi programma voor je.

Wat vind je in deze nieuwsbrief:

 • Workshops Voeding en Mental Coaching
 • Overname studio Leidschendam
 • Dutch Fitness Awards
 • Week van de Werkstress: doe de stresstest!
 • Inspirerend nieuws

Succes weer deze maand!

Workshops

De workshops zijn een belangrijk onderdeel van ons programma. Zo weet je zeker dat je je doelen gaat behalen!
De workshops vinden plaats in de studio.

Meld je aan bij de betreffende coach!

Maximaal 10 deelnemers per workshop. Vol is vol.

Workshop Voeding

 ­    

Deze workshop is een aanvulling op jouw voedingsadvies die je krijgt van je coach. Je leert alle ins en outs over vetten, eiwitten en koolhydraten.

 • Maandag 20 november om 19:00 uur
 • Piet Heinplein 66, Den Haag
 • Sanne Overdijk, sanne@pf4l.nl, 06-46304223

Workshop Mental Coaching

 ­    

Deze workshop staat aan de basis naar jouw succes! We gaan dieper in op jouw doelen, verlangens en drijfveren. Wat is jouw stip aan de horizon?

 • Donderdag 23 november om 19:00 uur
 • Minister Talmalaan 83, Rijswijk
 • Michael Grobbe, michael@pf4l.nl, 06-82662944

Overname Leidschendam

Per 1 november zal Winod Bansie de studio in Leidschendam overnemen.

Winod heeft vanaf zijn aanstelling aangegeven graag een eigen studio te willen hebben. In gezamenlijk overleg is besloten om dit per 1 november te doen.  

Met de overname veranderen een paar kleine dingen:

 • alle klanten die in Leidschendam staan ingeschreven en maandelijks betalen zullen merken dat dit via een andere rekennummer plaats vindt;
 • voor klanten die in Leidschendam ingeschreven staan geldt dat zij alleen nog de open trainingen kunnen volgen in Leidschendam;
 • klanten die op andere locaties staan ingeschreven kunnen geen open trainingen meer volgen in Leidschendam.

Wij wensen Winod heel veel succes en geluk met zijn eigen studio!

Dutch Fitness Awards

De nieuwe tussenstanden per gemeente én per provincie staan online! Bekijk de tussenstand nu via www.dutchfitnessawards.nl/tussenstand

We hebben nog wat stemmen nodig! Iedereen kan stemmen, dus ook jij!!

Deze awards betekenen veel voor ons. Door te winnen weten mensen ons beter te vinden en kunnen we meer mensen coachen naar een gezonder en gelukkiger leven

Er kan nog t/m 17 november op ons gestemd worden via onderstaande links:

Den Haag

https://www.dutchfitnessawards.nl/personal-fitness-nederland-den-haag-14

Delft

www.dutchfitnessawards.nl/personal-fitness-nederland-delft-10

Rijswijk

www.dutchfitnessawards.nl/personal-fitness-nederland-rijswijk-9

Leidschendam

www.dutchfitnessawards.nl/personal-fitness-nederland-leidschendam-7

Stemmen duurt 1 minuut en je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen, waaronder Apple Earpods en 2 tickets naar Rome!

Help ons aan meer stemmen. Onze dank is groot!!  ­          

Week van de Werkstress

Dit jaar wordt de Week van de Werkstress voor de 10e keer georganiseerd en vindt plaats in de week van 13 tot en met 17 november 2023. Het thema is (ver)binding, waarbij de focus ligt op arbeidsmarktkrapte, hybride werken en sociale veiligheid.  

Deze ontwikkelingen hebben invloed op onze professionele sociale relaties. Het hebben van veilige sociale relaties is een belangrijke psychologische basisbehoefte en daarmee een voorwaarde voor werkplezier en mentale werkgezondheid. Nu de stijging van psychisch en stress gerelateerd verzuim weer inzet, is het écht tijd om de handen ineen te slaan en werk te maken van werkstress!  

Hoe stimuleer je (ver)binding op de werkvloer? Ga aan de slag met de tips en tools van experts.

Doe de stresstest

Een veranderde samenleving, verregaande digitalisering, een veranderend werkveld en onvoorziene omstandigheden. Vandaag de dag krijg je als medewerker veel op je bord. Daarnaast wordt er ook privé veel van je gevraagd.

Om te kijken welke rol stress speelt op dit moment in je leven, kun je eerst je stressbestendigheid testen. De stresstest vind je hier.

Inspirerend nieuws

Dit is waarom je minder energie hebt nu het kouder wordt

Voel je je sloom, ben je niet vooruit te branden en heb je nergens energie voor? Dat is niet zo gek. Dat het kouder wordt en eerder donker is, heeft effect op onze gemoedstoestand. "De een is daar gevoeliger voor dan de ander."

Je hebt in de winter niet meer slaap nodig dan in de zomer, zegt Sigrid Ruigrok, slaapcoach bij Slaapinzicht. Toch kan dat wel zo voelen. Volgens Ruigrok is dat deels te verklaren door veranderingen in daglicht, temperatuur en onze biologische klok.

Zodra er 's ochtends voldoende (dag)licht in onze ogen schijnt, remt dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Nu het later licht wordt, kun je daar bij het wakker worden last van hebben. "Op donkere, sombere dagen wordt onze melatonineproductie verhoogd, en dat zorgt ervoor dat we ons slaperig gaan voelen."

Zo pak je die vermoeidheid aan

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je energieniveau op te krikken:

 • Blijf actief en beweeg regelmatig, zelfs als het koud is. Lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie en kan vermoeidheid verminderen.
 • Gezond eten helpt. Probeer een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, volkoren granen en gezonde vetten. Vermijd te veel suiker en koolhydraten, omdat deze pieken en dalen in je energieniveau kunnen veroorzaken. En blijf ook voldoende drinken: uitdroging kan vermoeidheid veroorzaken.
 • Probeer een regelmatig slaapschema aan te houden. Zelfs in het weekend. Ons lichaam houdt van regelmaat. Voldoende slaap is essentieel voor je energie en alertheid.
 • In overleg met je arts kun je overwegen vitaminesupplementen te nemen. Een tekort aan vitamine D komt veel voor in de wintermaanden.
 • Stressverminderende technieken kunnen ook helpen omdat stress vermoeidheid kan verergeren. Probeer daarom eens meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen.
 • Een daglichtlamp bootst daglicht na. Zet die na het wakker worden aan. Een wake-up light werkt ook prima, die gaat langzaamaan steeds feller branden. Naar buiten gaan is ook een goed idee. Zelfs op een sombere dag is de lichtintensiteit sterk genoeg om ervan te profiteren.

Lees hier het hele artikel

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.