Nieuwsbrief mei

Zoals eerder vermeld zijn we bezig geweest met het aantrekken van nieuwe coaches. Naast Nancy van den Berg gaan ook Michael Grobbe en Mike Winterkamp ons team versterken. Michael gaat fulltime aan de slag op de Oude Haagweg en Mike op ons filiaal in Rijswijk.

We zijn erg blij met de uitbreiding van ons team en menen met verse krachten weer een volgende stap te kunnen gaan zetten richting de toekomst.

In deze nieuwsbrief vind je verder:

  • Workshops  'Voeding & Supplementen' en 'Stressreductie'
  • Gaan alcohol en afvallen samen?

Succes!

Workshops

De workshop 'Voeding & Supplementen' is een aanvulling op jouw voedingsadvies die je krijgt van je coach. Je leert alle ins en outs over koolhydraten, eiwitten en vetten. En welke supplementen zouden een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon?


Misschien ervaar je stress in je leven. Wat is stress eigenlijk en wat is de oplossing? In de workshop 'Stressreductie' geven we je een aantal handvatten om beter met stressfactoren om te gaan.

Lees voor meer info over de workshops op onze website. Je kunt je aanmelden via de website óf meld je aan bij de betreffende coach.

 

Voeding & Supplementen

  • Woensdag 19 mei van 15:00 tot 16:30 uur
  • Piet Heinplein 66, Den Haag
  • Coach Sanne Overdijk, mail: sanne@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-46304223

Stressreductie

  • Vrijdag 28 mei van 13:00 tot 14:30 uur
  • Ezelsveldlaan 49, Delft
  • Coach Marco Hoogendijk, mail: marco@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-15373586

 

Alcohol en afvallen

Een veel gestelde vraag is: ‘Gaan afvallen en alcohol samen?’

Nee. Afvallen en alcohol gaan niet samen. Dit komt puur door het feit dat alcohol de (vet)verbranding remt. Tevens bevat alcohol veel loze calorieën. Een gram alcohol levert maar liefst 7 calorieën (ter vergelijking:1 gram koolhydraten levert 4 calorieën en 1 gram vet 9 calorieën).


Stel je gaat een avond stappen en je drinkt tien glazen bier die ieder 100 calorieën bevatten. Op een avond heb je dan al 1000 calorieën ingenomen. Door een avondje stappen zit je gemiddeld dus al op ongeveer de helft van het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt. Tel daar het eten bij op dat je die dag hebt gehad en je hebt al snel teveel calorieën binnengekregen.

Als je alcohol hebt gedronken, zal je lichaam eerst de alcohol gaan afbreken voordat het de calorieën kan afbreken. Het lichaam (de lever, milt, nieren, darmen) draaien dus overuren, waardoor er geen tijd meer is voor de verbranding van overige calorieën (en vetten). Ook is het lichaam daarna nog bezig met andere zaken. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van een kater, wat het lichaam veel energie kost. Dit betekent dat het lijf in veel gevallen niet toekomt aan het verbranden van de calorieën die je teveel binnenkreeg door het drinken van alcohol. Het gevolg hiervan is dat je aankomt in gewicht.

Alcoholische dranken leveren naast alcohol ook vocht en koolhydraten. De hoeveelheid koolhydraten per alcoholische drank verschilt sterk. Deze koolhydraten zijn voornamelijk suikers. In bier en wijn zitten ook mineralen en B vitamines. De hoeveelheden zijn echter zo klein dat ze geen effect hebben op de gezondheid.

Hoeveel calorieën zitten er gemiddeld in een glas?
Rosé (150 ml) 120
Rode wijn (150 ml) 120
Bier, pils (250 ml) 110
Witte wijn (150 ml) 100
Bier, oud bruin (250 ml) 90
Likeur (35 ml) 85
Whisky (35 ml) 85
Rum (35 ml) 80
Bier, alcoholarm en alcoholvrij (250 ml) 55
Breezer 180

Alcohol levert vocht, maar werkt ook vochtuitdrijvend. Door alcohol neemt de urineproductie in het lichaam toe en om alcohol af te breken en uit te scheiden is meer vocht nodig dan de drank zelf levert. Het is daarom aan te raden om direct na een glas alcohol een glas water te drinken.

Bedenk dat het niet normaal is om veel alcohol te drinken. Bespreek met je coach hoe je met alcohol om wil gaan tijdens het Fit for Life programma en in de toekomst. Wil je serieus resultaat, laat dan alle alcohol staan. We zeggen niet dat je geen alcohol MAG drinken, je WIL het niet!

Wanneer je op je streefgewicht zit, kun je zeker zonder problemen af en toe een glas alcohol drinken zonder aan te komen!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.