Nieuwsbrief juli

Met de versoepeling van allerlei maatregelen gaan we langzaam terug naar een 'normale' maatschappij. We kunnen weer genieten van de dingen die voorheen niet zo vanzelfsprekend waren. Ook kunnen we weer uitkijken naar een welverdiende vakantie. Geef ruim van te voren je vakantie door aan je coach.

In deze nieuwsbrief geven we je tips om uitgerust aan je vakantie te beginnen!

Overzicht van deze nieuwsbrief:

 • Workshops 'Stressreductie' en 'Voeding & Supplementen'
 • Boksfit les
 • Huishoudelijke mededelingen
 • Tips tegen vakantiestress
 • Inspirerend nieuws: Fit4Surgery

In augustus hebben we zomerstop, dat betekent dat er volgende maand geen workshops plaats vinden. Geniet van een mooie zomer!

Workshops

Een hoop mensen ervaren stress in hun leven, bewust of onbewust. Een hoog cortisol gehalte heeft grote invloed op je lichaam. Wat is stress eigenlijk en wat is de oplossing? In de workshop 'Stressreductie' geven we je een aantal handvatten om beter met stressfactoren om te gaan.


De workshop 'Voeding & Supplementen' is een aanvulling op jouw voedingsadvies die je krijgt van je coach. Je leert alle ins en outs over koolhydraten, eiwitten en vetten. En welke supplementen zouden een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon?

Lees voor meer info over de workshops op onze website. Je kunt je aanmelden via de website óf meld je aan bij de betreffende coach.

Maximaal 8 deelnemers per workshop. Vol is vol!

 

Stressreductie

 • Dinsdag 13 juli om 19:30 uur
 • Piet Heinplein 66, Den Haag
 • Coach Marco Hoogendijk, mail: marco@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-15373586

 

Voeding & Supplementen

 • Zaterdag 17 juli om 13:00 uur
 • Minister Talmalaan 83, Rijswijk
 • Coach Mike Winterkamp, mail: mike.w@pf4l.nl.nl of WhatsApp/SMS: 06-49659069

Boksfit lessen

Vanaf 1 juli elke donderdag boksfit les!

 

Vanaf 1 juli bieden we weer boksfit lessen aan!

Elke donderdag op de Oude Haagweg in Den Haag om 19:30 uur bij coach Musa.

Aanmelden voor deze les kun je, net als voor een open training, doen via de onze website.

Afmelden voor een open training

Meld je af als je toch niet kan komen voor een open training! Zo hou je ruimte beschikbaar voor andere mensen. De kortste route is de betreffende coach een appje of smsje te sturen. Hieronder staat nogmaals een overzicht met de telefoonnummers.

Het overzicht van de open trainingen vind je op onze site.  

Huishoudelijke mededeling

Verbouwing Oude Haagweg

Zoals je wellicht al weet zijn we flink aan het verbouwen geweest op de Oude Haagweg in Den Haag. De studio is vergroot en er is een extra kantoor gemaakt zodat we nog meer mensen kunnen ontvangen!

Er wordt binnenkort ook een nieuwe vloer gelegd. Dit betekent dat vrijdag 30, zaterdag 31 juli en maandag 2 augustus er niet binnen getraind kan worden. Deze zullen dus buiten plaats vinden.

Vakantiestress

Met vakantie gaan roept bij veel mensen extra spanning op. Deze reactie kan te maken hebben met verschillende oorzaken, zoals te hooggespannen verwachtingen, het wegvallen van vaste gewoonten of doordat privéproblemen opleven tijdens de vakantie.


Er zijn verschillende oorzaken voor vakantiestress

 • Werkdruk. Volgende week ga je op vakantie, maar hebt nog een stapel werk te doen. Je werkt hard om alles af te krijgen zodat er na je vakantie geen werk meer op je ligt te wachten. Je gaat ervan uit dat het van je verwacht wordt dat je dit doet. En je wil je collega’s natuurlijk niet belasten met jouw werk. Het gevolg is dat je oververmoeid aan je vakantie begint en een tijd nodig hebt om bij te komen. In het ergste geval stort je in op je vakantie waardoor je er niet volledig van kan genieten.

Tip: Stel grenzen aan de hoeveelheid werk en draag klussen op tijd over. Het is beter om een reële planning te maken en je grenzen goed te bewaken, stel prioriteiten. Voorkom dat je op de laatste dag voor je vakantie extra hard moet werken. Lukt het niet om al je werk af te krijgen? Zorg dan dat je werk op tijd overdraagt aan een collega.

 • Slechte voorbereiding. De voorbereiding kan voor stress zorgen. Een dag voor je op reis gaat moet je de auto nog inpakken. Terwijl je alles aan het inpakken bent kom je er achter dat je de paspoorten kwijt bent. Eigenlijk heb je geen tijd om lang te zoeken want je moet nog snel naar de drogisterij voor zonnebrandcrème en pleisters.


Tip: Begin een paar dagen van te voren met de voorbereiding. Stel een lijst samen met de spullen die je nodig hebt en een lijst met spullen die je nog moet aanschaffen voor je reis. Maak ook een lijstje met zaken die je nog moet regelen voor je weggaat, zoals een oppas vinden voor eventuele huisdieren en iemand vragen om op het huis te passen.

 • Op elkaars lip. Je relatie of vriendschap kan nog zo goed zijn, als je 24 uur op elkaars lip zit kan dat voor spanningen zorgen. Je komt achter eigenschappen van de ander die jij niet fijn vindt of binnen het reisgezelschap verschillen de verwachtingen van de vakantie. Jullie blijken het toch niet over alles eens te zijn. Dit kan zorgen voor irritaties en ruzies.

Tip: Maak goede afspraken met de mensen met wie je op vakantie gaat. Spreek verwachtingen naar elkaar uit om teleurstellingen te voorkomen. Zorg ook dat je tijdens de vakantie voldoende tijd neemt voor jezelf.

Inspirerend nieuws


Radboudumc: Minder complicaties na operatie als patiënt extra wordt getraind

"De onderzoekers testten het motto "hoe fitter iemand een operatie in gaat, hoe beter iemand uit de operatie komt". De resultaten van het onderzoek - toepasselijk Fit4Surgery genoemd - komen overeen met andere internationale onderzoeken, meldt het ziekenhuis".

Wij, als Personal Fitness Nederland, kunnen dit initiatief natuurlijk alleen maar ondersteunen. "Voorafgaand aan hun operatie ontvingen patiënten fysieke training, mentale begeleiding, voedingstips en hulp om te stoppen met roken en minder alcohol te drinken. Per patiënt werd een gepersonaliseerd plan opgesteld". We juichen toe dat een gezonde levensstijl steeds meer geïntregeerd wordt in onze maatschappij!

Lees hier het hele artikel  

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.