Nieuwsbrief januari 2023

Nieuw jaar, nieuwe kansen! We hopen dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad en het vorige jaar op een fijne manier heeft afgesloten. Wij zijn, zoals altijd, weer lekker gemotiveerd om met jou aan de slag te gaan in 2023!

Wat vind je in deze nieuwsbrief:

 • Workshops Stressreductie, Mental Coaching en Voeding
 • Ontgiften in januari: Fitboost!
 • Supplementen
 • Terugblik kerstbingo
 • Inspirerend nieuws

We wensen iedereen een fit, gezond en gelukkig 2023!!

Succes deze maand!  

Workshops

De workshops zijn een belangrijk onderdeel van ons programma. Zo weet je zeker dat je je doelen gaat behalen!

De workshops vinden plaats in de studio.


Meld je aan bij de betreffende coach!

Maximaal 10 deelnemers per workshop. Vol is vol.

Stressreductie

Wat is stress eigenlijk en wat doet het met je lijf? In deze workshop geven we je een aantal handvatten om beter met stressfactoren om te gaan.

 • Dinsdag 17 januari 20:00 uur
 • Oude Haagweg 577, Den Haag
 • Marco Hoogendijk marco@pf4l.nl 06-15373586

Mental Coaching

Deze workshop staat aan de basis naar jouw succes! We gaan dieper in op jouw verlangens, drijfveren en kernwaarden. Wat is jouw stip aan de horizon?

 • Donderdag 19 januari 20:00 uur
 • Ezelsveldlaan 49, Delft
 • Lydia So lydia@pf4l.nl 06-50668518

Voeding  

Bij deze speciale editie schuift Odette de gewichtsconsulente aan over voeding voor vrouwen in de overgang. Zeker de moeite waard dus!

 • Zaterdag 21 januari 13:00 uur
 • Damlaan 15, Leidschendam
 • Winod Bansie winod@pf4l.nl 06-21523736

Fitboost

Januari is bij uitstek dè maand om met Fitboost te beginnen! Wil je je topfit voelen, wil je tijd maken voor jezelf, je hoofd leeg maken en voelen wat dit voor extra energie biedt? Lees dan verder en begin zo snel mogelijk met Fitboost in overleg met je coach en voel wat dit met je doet.

Wat is Fitboost?


Fitboost is een programma waar de nadruk ligt op het rust geven van je lichaam, waaronder je darmen, lever en andere organen. Door deze rust verlopen onder andere je stofwisseling en energielevering beter, waardoor je je fitter voelt. Fitboost duurt in totaal vier weken.

Je begint met een voorbereidende week, gevolgd door twee weken waarin je slechts voeding neemt wat door je darmen makkelijk te verteren is en als laatste een afbouwweek waarin je tips krijgt hoe je je levensstijl voor altijd gezond kunt houden.Je darmen krijgen gedurende deze weken tijd om opgeslagen afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. Tevens hebben je darmen de tijd om alle vitamines en mineralen uit de producten die je eet en drinkt, op te nemen in je lichaam. Fitboost is eenvoudig en de maaltijden zijn lekker. Je bouwt in deze weken geen tekorten op. Je merkt juist dat je je fitter gaat voelen, omdat je darmen alle voedingsstoffen steeds beter opnemen.

Tevens leer je om dagelijks momenten voor ontspannen in te bouwen en krijg je adviezen hoe je je nachtrust kunt verbeteren. Alles met één doel: je lichaam rust te geven met meer energie als gevolg.

Op onze locatie aan het Piet Heinplein doen al 14 mensen mee met de Fitboost en op de Oude Haagweg 9! Wil je ook meedoen? Vraag je coach om meer informatie en startdatum!!!

Nieuw: het Fitboost boekje met het complete programma en recepten!

Supplementen

In onze samenleving hebben we dagelijks te maken met chemicaliën en andere lichaamsvreemde stoffen. De lever verwijdert deze gifstoffen uit je lichaam. Wanneer je echter te veel gifstoffen binnenkrijgt, worden deze opgeslagen in je vetcellen.

Als je Fitboost gaat volgen raden we je aan, naast mega multi en vitamine C, ook Daily Greens en Plantago Ovata Psyllium te gebruiken. Wat doen deze suplementen?

Daily Greens

Tijdens Fitboost kun je, bijvoorbeeld in een smoothie, Daily Greens toevoegen. Dit is een superfood in poedervorm dat onder andere tarwegras, vezels, spirulina, chlorella en Fruits & Greens extract bevat van maar liefst 27 verschillende groenten en fruit. Eén gram Fruits & Greens bevat evenveel voedingsstoffen als 100 gram verse groenten en fruit. Spirulina en chlorella zijn ontgifters.

Plantago Ovata Psyllium
Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van de darmen en stoelgang. Het heeft een bevorderende werking op de darmen, waardoor de darmtransit wordt vergemakkelijkt. Dit zorgt voor een natuurlijk en soepel verloop van de stoelgang.

De vezel van Plantago Ovata, mengt zich in de dikke darm met de ontlasting, hierdoor wordt de ontlasting wat zachter en krijgt het een minder harde structuur. Daardoor verlaat de ontlasting op een gemakkelijke manier het lichaam.

Terugblik kerstbingo

Nog even nagenieten van onze kerstbingo!  

Bingomaster Musa

Oude Haagweg
Prijzen uitzoeken OHW
Groepsfoto OHW
Groepsfoto OHW

 

 

Michael aan het indraaien

Groepsfoto Rijswijk

 

Groepsfoto Piet Heinplein

 

Winod goed voorbereid

Groepsfoto Leidschendam

 

Inspirerend nieuws

Een silly walk (gek loopje) zoals John Cleese in een beroemde Monty Python-sketch deed, is volgens Amerikaanse wetenschappers een uitstekende manier van lichaamsbeweging.

In het kerstnummer van het prestigieuze British Medical Journal schrijven ze dat "inefficiënt lopen" 2,5 keer zo veel energie kost als normaal lopen. Een gek loopje kan dus een positief effect op je gezondheid hebben.

In de beroemde sketch The Ministry of Silly Walks uit 1970 speelt Cleese de fictieve minister van Gekke Loopjes die een sollicitant (Michael Palin) ontvangt. De maffe looppasjes die Cleese maakt, zijn legendarisch geworden. Zo loopt hij met gebogen knieën, gooit hij om de paar passen een been de lucht in en doet hij soms een paar stappen achteruit voordat hij weer verder loopt.

De onderzoekers lieten zes vrouwen en zeven mannen het gekke loopje nadoen. Ze moesten drie keer een parcours lopen, terwijl onder meer hun zuurstofgebruik en stofwisseling werden gemeten. De eerste keer moesten ze wandelen zoals ze gewend zijn, de tweede keer als het personage van Cleese en de derde keer als Palin. Diens loopje is bij lange na niet zo silly, zoals Cleese al zegt in de sketch, en vergt nauwelijks meer energie dan normaal lopen.

Cleeses manier van "inefficiënt lopen", zoals de onderzoekers het noemen, vergt wel aanmerkelijk meer energie. Volgens het onderzoek staat elf minuten lopen als Cleese qua inspanning gelijk aan 75 minuten stevig sporten. Zowel mannen als vrouwen hebben er baat bij.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.