NIEUWSBRIEF NOVEMBER

Traditioneel staat de novembermaand bij ons in het teken van de 'Week van de Werkstress'. Deze campagne vindt dit jaar plaats in de week van 16 t/m 20 november. Het doel van deze campagne is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om een gebalanceerd leven te leiden waarin werkstress niet tegen, maar juist voor hen gaat werken.

De pijlers van ons Fit for Life programma bestaan uit bewegen, voeding en mental coaching. Zeker in deze tijd, waar veel mensen van huis uit werken, is een goede privé/werkbalans nog essentiëler en wordt er meer van ons gevraagd. Niet alleen op fysiek vlak, maar juist ook op onze mentale weerbaarheid.  

Het kan dus zijn dat je coach er voor kiest om een keer minder te sporten en de aandacht te verleggen naar het mentale deel van jouw programma. De fysieke winst die je haalt uit je trainingen zit namelijk niet in de wekelijkse 30/45minuten die je bij ons in de studio doorbrengt, maar zit in je planning wat je de rest van de week doet. Wat zijn je doelen, hoe ga je deze bewerk stellligen en hoe graag wil je deze realiseren!!  

Steeds vaker komt naar voren dat er een sterk verband is tussen overgewicht en Corona. Hier blijkt maar eens uit hoe belangrijk het is om aan je gezondheid te werken. Dikke duim voor jou dus!

In deze nieuwsbrief vind je:

  • Workshops 'Stressreductie' en 'Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten'
  • Week van de Werkstress: tips voor thuiswerken
  • Corona en overgewicht
  • Online aanmelden voor de open trainingen

Lees hieronder hoe je je aan kunt melden voor de workshops, tips voor thuis werken en ander nieuws!

WORKSHOPS

Misschien ervaar je stress in je leven. Wat is stress eigenlijk en wat is de oplossing? In de workshop 'Stressreductie' geeft coach Marco je een aantal handvatten om beter met stressfactoren om te gaan.

De workshop 'Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten' gaat over het herkennen van re-actief en pro-actief gedrag. Coach Danieke leert je de weg naar een postiever leven en succesvolle gedragsverandering.  

Meld je aan bij de betreffende coach door te mailen of een appje/smsje te sturen. Er is plek voor maximaal 7 personen per workshop.

Vergeet niet je sportspullen mee te nemen want na afloop van de workshop worden de beentjes nog even gestrekt.


Stressreductie

  • Woensdag 18 november 2020 van 19:00 tot 20:30 uur
  • Oude Haagweg 577, Den Haag
  • Coach Marco Hoogendijk, aanmelden via mail: marco@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-15373586

Succesvol veranderen van Binnen naar Buiten

  • Woensdag 25 november 2020 van 19:45 tot 21.15 uur
  • Mininster Talmalaan 83, Rijswijk
  • Coach Danieke Steinebach, aanmelden via mail: danieke@pf4l.nl of WhatsApp/SMS: 06-8193 7007

WEEK VAN DE WERKSTRESS

Alles draait om balans. Tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. In deze tijden neemt de onzekerheid toe, de werkloosheid stijgt. De grens tussen werk en privé vervaagt. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Je staat plotseling niet meer zo stevig op je ladder. Hoe ga jij hiermee om?

Levert het je stress op of houd je juist energie over? In deze editie van de Week van de Werkstress krijg je tools die je helpen de balans te vinden en te behouden. En hoe je anderen daarbij kunt helpen!

Thuis werken!

Noodgedwongen werk je plots thuis met het hele gezin om je heen of vanaf de bank in je kleine studio. Niet ideaal, want je werkplek kan grote invloed hebben op je werkgeluk. Zo blijkt uit cijfers van onderzoeksorganisatie TNO dat 1 op 8 thuiswerkers moeite heeft zich te concentreren, twee keer zoveel als mensen die gewoon naar kantoor kunnen.

Weet jij een gezonde balans tussen werk en privé te realiseren?

ArboNed zette eerder al de beste tips over thuiswerken op een rijtje:

En de belangrijkste tip: houd pauze!

Ga eruit, een rondje lopen, fietsen of desnoods even de stofzuiger pakken om een rondje door het huis te doen.

Tijdens het thuiswerken moet je zeker elk half uur even opstaan, lopen of verzitten. Je zit vaak te lang in dezelfde houding en dat is vaak waarom lichamelijke klachten ontstaan. Je beste houding is je volgende houding!.

CORONA EN OVERGEWICHT

Een van de ontbrekende Corona maatregelen is het advies om er een  gezonde leefstijl op na te houden: gezond voedings- en beweegpatroon en voldoende slaap en ontspanning. Hiermee kan je al in een paar weken je immuunsysteem versterken wat mogelijk helpt om een ernstig beloop van COVID-19 te voorkomen.

Voor mensen met obesitas kan 5-6% gewichtsverlies al een goed effect op het immuunsysteem hebben. Liestbeth van Rossem was laatst in de uitzending bij Jinek en zei er het volgende over.

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Online aanmelden voor open trainingen

Achter de schermen zijn we druk bezig met een nieuwe website. Via deze website is het mogelijk om je online aan te melden voor de groepstrainingen. We streven ernaar om dit zo spoedig mogelijk voor elkaar te hebben. De papieren inschrijflijsten zijn dan verleden tijd. We houden je op de hoogte!


Hier een compleet overzicht van de huidige open trainingen:


Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.