Eten voor de TV, op de bank, met de laptop op schoot. Het sluipt er een beetje bij in en steeds meer mensen vinden het vreemd om aan tafel te eten. Aan tafel eten helpt je echter met rustig eten, omdat je aandacht dan niet wordt afgeleid. Laat de TV uit, leg je krant weg en concentreer je op de kleur, geur en smaak van het eten. Het eten aan tafel is een goed moment voor quality time binnen een huishouden! 

Eet rustig en kauw goed. Denk eens wat langer na over het woord 'maaltijd', letterlijk 'tijd om te malen.'

Het verteringsproces begint al in je mond en wanneer je rustig eet en goed kauwt, heeft je lichaam ook genoeg tijd om de eerste stappen alvast te nemen in dit proces. Vervolgens is het met kleinere stukken ook gemakkelijker om het proces voort te zetten. Goed kauwen kan tevens klachten als winderigheid en een opgeblazen gevoel voorkomen. 

Daarnaast duurt het 20 minuten voordat het eten in je maag terecht komt. Na 20 minuten kan je maag dus pas een 'vol gevoel' aangeven. Stop, wanneer je bv. in een restaurant eet, met eten net voordat je vol zit. Na die 20 minuten blijft je maag zich namelijk nog langzaam vullen met voedsel. Wanneer je eet tot je vol zit, kun je zo supervol komen te zitten.  

Eet smakelijk en met aandacht!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.