Zoek je tips om meer te bewegen?

Te veel zitten is ongunstig voor ons cholesterol- en suikergehalte. Vroeger liepen en stonden we gewoon veel meer. Daar is ons lichaam op gebouwd, het is niet gewend aan zitten.

Een paar uur per week fanatiek sporten en voor de rest een zittend bestaan leiden, heeft natuurlijk zin. Maar het is belangrijk dat je ook tijdens je dagelijkse leven meer beweegt, bijvoorbeeld op je werk. We moeten ons lichaam wakker houden. Dus EN sporten EN meer bewegen. 

Vooral wanneer je werkt achter een beeldscherm, is de kans groot dat je teveel zit op een dag. Maak daarom vandaag nog een plan om dit patroon te doorbreken met behulp van onderstaande tips:

-      Sta na elk half uur op (zet een timer hiervoor)

-      Ga wandelen tijdens de lunch

-      Voer telefoongesprekken staand of lopend

-      Bekijk of het mogelijk is om staand te vergaderen

-      Neem vaker de trap in plaats van de lift

-      Ga wanneer dit mogelijk is met de fiets of te voet naar je werk

-      Parkeer de auto verder weg wanneer je met de auto gaat

-      Maak staand een praatje met je collega of loop naar een collega toe om iets te bespreken in plaats van een mail te sturen.

-      Vervang je gewone bureau door een stabureau. 

Werk je thuis? Dan kun je in plaats van een kan water op je tafel te zetten, steeds een glas water halen in de keuken of maak een plek waar je computerwerk doet en een andere plek waar je schrijft, ontwerpt of naslagwerk hebt liggen.  

Bekijk zelf hoe je je leven actiever kunt maken en zorg dat je dit makkelijk kunt toepassen in je leven. Blijf scherp en evalueer dagelijks of je voldoende bewogen hebt!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.