Vroeger werd er gedacht dat eieren en schelpdieren als garnalen het cholesterolgehalte verhoogden. Dit is niet juist. Een ei is rijk aan eiwitten, vitamine A, B12 en D, ijzer en selenium. Selenium is onder andere belangrijk voor je schildklier.  

Je kunt rustig iedere dag een eitje eten. Maar let wel op de kwaliteit van je eieren, want dat kan een wereld van verschil maken. De gezondste eieren komen van gezonde kippen die gezond kippenvoer hebben gekregen. Kippen horen buiten rond te scharrelen. Een ei uit een legbatterij is geen gezond ei en ook een scharrelkip komt nooit buiten. Kies daarom eieren van biologische kippen ofwel eieren met een EKO-keurmerk of het Europese biologische keurmerk. 

Eieren van loslopende kippen bevatten deels gezonde omega 3-vetzuren. Deze bevinden zich in het eigeel. Dit eigeel bevat onder andere een sterke antioxidant voor je ogen, namelijk luteïne. Dooiers van loslopende kippen die gevarieerde voeding krijgen zijn veel geler dan dooiers van legbatterij/scharrelkippen. Hoe geler de dooier hoe meer luteïne en hoe beter dus voor je ogen. 

Een ei bevat zowel eiwit als cholesterol. Bijna al je hormonen moeten uit eiwitten en cholesterol worden gemaakt. Je hebt dus volop redenen om iedere dag een gezond eitje te eten. Biologische eieren behoren tot de gezondste dierlijke producten die je kunt eten.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.