Mag ik nooit meer gebak of chips eten?

Jawel hoor. Zodra je je einddoelstelling in zicht houdt, kun je best af en toe iets nemen dat je de afgelopen weken niet in de voedingsapp zag staan. Maar misschien WIL je dit niet meer eten, omdat er zoveel slechte ingrediënten in zitten. Een optie is om dan zelf ongezonde voedingsmiddelen gezond te gaan maken. 

Een product wordt pas slecht wanneer fabrikanten allerlei ongezonde/onbekende ingrediënten gaan toevoegen aan een voedingsmiddel, zoals suiker. Tevens gebruiken ze vaak geen gezonde ingrediënten, zoals volkorenmeel, maar gebruiken ze de goedkoopste vervanging die er daarvoor te vinden is. Witmeel, veel suiker en extra andere stoffen om het bijvoorbeeld mooier en langer houdbaar te maken. 

Al die slechte toevoegingen maken een product ongezond. Je kunt echter nog best een kroketje nemen, een stukje taart of een lekker toetje. Maar maak het zelf, in je eigen keuken en kies voor gezonde ingrediënten. Het is nog steeds lekker, het kost alleen meer moeite. En dat betekent meteen dat het eten van deze voedingsmiddelen iets speciaals wordt. Iets wat niet elke dag gebeurt. Gewoon af en toe. Zoals het hoort.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.