Het preppen van maaltijden betekent dat je je maaltijden voor een of meerdere dagen reeds (deels) gaat voorbereiden. Maaltijdpreppen is populair, omdat het tijd bespaart en het je rust geeft op drukkere momenten in de week.  

Een veel gehoorde reden om dit niet te doen, is dat het veel tijd zou kosten. Je zou op zondagmiddag uren in de keuken moeten staan, terwijl buiten de zon schijnt.

Hieronder vind je manieren van preppen die nauwelijks tijd kosten:

  1. Kook twee keer zoveel. Dit kan bijvoorbeeld heel goed met soepen, ovenschotels en pasta´s. Bewaar de extra maaltijd in de koelkast of vriezer.
  2. Kook vooruit. Dit doe je door op bijvoorbeeld zondagmiddag een aantal maaltijden of tussendoortjes voor komende week vooruit te maken. Je kunt hierna maaltijden in de koelkast of vriezer bewaren. Dit hoeft geen tijd te kosten. Wanneer je bijvoorbeeld op zondag een ovenschotel gemaakt hebt, kun je terwijl deze in de oven staat alvast een pan soep maken of overnight oats maken voor je ontbijt van de volgende dag.
  3. Denk breed. Ook het vullen van een pot met noten, havermout en gedroogd fruit, wat je kunt gebruiken als muesli voor de komende week, is preppen. 

Nog enkele tips:

-      Gebruik je tijd goed. Ruim je keuken op terwijl de oven aanstaat. Zet alles klaar voor komende week. Vul je voorraadpotten bij en leg een lijstje neer waar je dingen op kunt schrijven welke je moet halen in de winkel.

-      Noteer maaltijden die makkelijk zijn om te preppen. Is woensdag bijvoorbeeld een drukke dag, dan is het makkelijk wanneer je bijvoorbeeld al een groentesaus klaar hebt, zodat je alleen nog maar rijst hoeft te koken.

-      Bewaar bereid eten maximaal 2 dagen in de koelkast. Heb je voor meer dan 2 dagen gekookt? Bewaar dit eten dan in de vriezer. Het is dan 3 maanden houdbaar.

-      Zorg voor voldoende diepvriesbakjes die je goed kunt afsluiten. Doe eventueel stickers op de bakjes met de datum van invriezen.

-      Luister naar leuke muziek tijdens het preppen.

-      Laat gekookt eten afkoelen voordat je het invriest. 

Eet smakelijk!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.