Tip voor deze week (en de rest van je leven): Loop rechtop! Je ziet er namelijk fitter, gespierder en slanker uit wanneer je rechtop loopt. Tijdens het rechtop lopen, trek je je navel licht in. Recht oplopen is tevens belangrijk om rugklachten te verminderen of voorkomen.  

Oefening: Ga een paar keer per dag met een zo groot mogelijk gedeelte van de achterkant van je lichaam tegen een muur aan staan. Kin in, kruin omhoog, schouderbladen tegen de muur, billen, kuiten en hielen tegen de muur. Begin nu te lopen terwijl je deze rechtop houding vasthoudt. Het voelt een beetje vreemd in het begin, maar het went snel!

Van de buitenkant ziet het er echter alleen maar mooi en zelfverzekerd uit. 

Laat je houdings spieren dus niet alleen werken tijdens de trainingen, maar ook tijdens je dagelijkse activiteiten thuis, op je werk, in de auto, op de fiets en ga zo maar door. Plak een briefje op je computer of op het dashboard van de auto om je te herinneren aan het rechtop zitten. 

Tip: Voel je nú al fit, ook al wil je nog fitter worden. Stel jezelf regelmatig voor dat je je einddoel al bereikt hebt. Voel hoe dit voelt, wat doe je wanneer je je einddoel bereikt hebt, hoe kleed je je? Het zal je stimuleren om nóg harder te trainen en gezond te blijven eten.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.