Deze keer vragen we de aandacht voor zoetstoffen. Lukt het je momenteel om alle zoetstoffen helemaal achterwege te laten? Doen! Lightproducten houden namelijk je stofwisseling voor de gek.  

Dit gebeurt er wanneer je light producten gebruikt 

Ons lichaam raakt ontregeld door kunstmatige zoetstoffen.  

Je lichaam denkt dat het energie krijgt wanneer je een light product neemt (zoetigheid betekent namelijk energie), maar dat krijgt het niet. Wanneer je bijvoorbeeld een glas cola light drinkt, krijgen je hersenen wél het signaal dat er zoet aankomt, maar er komen overigens 0 calorieën binnen om af te breken.

Het lichaam gaat vervolgens op zoek naar energie, ofwel we worden aangespoord om te gaan eten. Dit is de oorzaak van de vaak grote behoefte aan suikers en koolhydraten na het eten van light-producten.  

De enige manier om van je drang naar zoetigheid af te komen is om het gebruik ervan ofwel drastisch ofwel beetje bij beetje te verminderen. Bepaal zelf wat voor jou het beste werkt. 

Je smaakpapillen vernieuwen zich, net als andere cellen in je lichaam. Gelukkig gaat dit in je mond snel, ongeveer in twee weken. Wen dus gewoon aan steeds minder zoet en vervang het niet door chemische zoetstoffen.

Succes!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.