Veel gestelde vraag: ´Hoeveel moet ik bewegen om 1 kilo af te vallen?´ 

Je moet actief zijn om gewicht te verliezen. Voor het verbranden van 1 kilo lichaamsgewicht moet je ongeveer 7000 kilocalorieën verbranden.  

Volgens de Nederlandse norm voor gezond bewegen zou elke volwassene tenminste 5 dagen van de week gedurende ten minste 30 minuten lichamelijk actief moeten zijn. Deze norm is opgesteld om het risico te verminderen op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Om af te vallen, is nog meer inspanning nodig dan een halfuur: zeker 45 tot 60 minuten per dag. Bewegenis niet alleen trainen, voetballen of tennissen, maar ook al je dagelijkse bezigheden. Denk aan alles wat je hart sneller doet kloppen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen op een pittig tempo, traplopen en tuinieren. 

Het meest genoemde excuus om die 45 tot 60 minuten niet te halen is het 'geen tijd hebben'. Zorg daarom dat je in je dagelijks leven actief bent. Tips:

-       Ga tijdens je pauze wandelen wanneer je je lunch op hebt;

-       Breng je kinderen lopend of met de fiets naar school;

-       Stap een halte eerder uit de bus of tram en loop het laatste stukje;

-       Neem vanaf het station de fiets naar je werk en/of weer terug naar huis;

-       Heb je een baan waarbij je veel zit? Zet dan ieder uur een alarm op je telefoon. Zorg dat je direct na het signaal opstaat en even in beweging bent;

-       Neem vaker de trap;

-       Parkeer de auto niet zo dicht mogelijk bij je werk, de supermarkt, etc. Voordeel van krachttraining

Het voordeel van het volgen van het Fit for Life programma is dat je veel aan krachttraining doet, waardoor je dagelijkse (vet)verbranding nog hoger komt te liggen (ook wanneer je slaapt).

Het zijn korte trainingen met zeer goed resultaat. Extra cardio activiteiten als wandelen, hardlopen en fietsen zorgen er wel voor dat je nog sneller resultaat hebt.

                                                         

Blijf dus iedere dag actief, succes!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.