Ik eet goed, gevarieerd en gezond. Heb ik nog extra voedingssupplementen nodig?

Het is zo dat een goede, gevarieerde voeding de basis vormt voor een goede gezondheid. Een voedingssupplement kan goede gevarieerde voeding nooit vervangen. Het is een supplement (toevoeging), niets meer en niets minder. De vitamines en mineralen behoren allereerst in het eten op ons bord te zitten. Het probleem is evenwel dat dit helaas niet zo is... 

Ongeveer een kwart van de bevolking haalt de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Nu eet je natuurlijk gezond, gevarieerd en voldoende, maar bij weinigen is er sprake van de gelegenheid om 'harmonieus' te leven zoals, zeg maar, een boer in Zwitserland in een gezonde omgeving en met weinig stress. Met een boerderij op een alpenweide, met groenten uit eigen tuin, met vlees dat geen medicijnresten en andere kwalijke stoffen bevat en eieren eet van de kippen die om het huis scharrelen. Wij halen onze levensmiddelen voornamelijk uit de supermarkt.  

Verder is er sprake van verarming in de landbouw. In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitamines en mineralen in de vollegrondsgroente, zoals in wortelen, bloemkool en andijvie, fors teruggelopen. Soms zelfs met meer dan 50 procent. Onze koeien grazen op deze verarmde gronden. Dit heeft niet alleen consequenties voor de gezondheid van deze dieren zelf, maar ook voor de kwaliteit van melk en vlees. We hebben echter alle mineralen nodig voor een goede gezondheid. Aan de ene kant schiet de Schijf van Vijf ons dus tekort om ons te voorzien van de nodige voedingsstoffen en aan de andere kant eet slechts 25 procent van de Nederlanders volgens diezelfde normen.  

Tevens is ons leven veel hectischer dan vroeger. Er zijn overal stressoren, zoals internet en het mobieltje, ons leven speelt zich in een versneld tempo af. Er is niet altijd tijd voor een normale lunch en er wordt gebruik gemaakt van de magnetron om eten snel te bereiden of op te warmen.  

Hulp van extra voedingssupplementen kan ons lichaam helpen deze stressoren beter aan te kunnen. 

Het is gebleken dat mensen die bijvoorbeeld vaak ziek zijn, last hebben van menstruatieklachten of spierkrampen, gespannen zijn of last hebben van de overgang, profijt hebben van een Fit For Life basissuppletie van 1 Mega Multien 3 gram vitamine C per dag (verdeeld over de dag ingenomen). Bij Personal Fitness Nederland geven wij als advies deze basissuppletie te nemen.

Wanneer je geen of niet vaak genoeg (twee keer per week, waarvan een keer per week vette vis) vis eet, adviseren wij om omega 3 te slikken. Voor vegetariërs is er tevens een Vega Omega.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.