In onze samenleving hebben we dagelijks te maken met chemicaliën en lichaamsvreemde stoffen. Deze twee hebben een grote invloed op ons lichaam en kunnen ook overgewicht veroorzaken. 

Er zijn dus meer factoren die overgewicht in de hand hebben, buiten een ongezonde levensstijl. Een gezonde leefstijl met zo min mogelijk gif is belangrijk om gewicht te verliezen. 

Gifstoffen worden normaliter uit je lichaam verwijderd door gezond eten en voldoende bewegen. Soms is het echter zo dat je zóveel gifstoffen in je lichaam hebt of dat je continu gifstoffen binnenkrijgt (door bijvoorbeeld medicatie, roken of schadelijke stoffen op je werk), dat je lichaam niet voldoende tijd heeft om deze gifstoffen af te voeren.  

De lever verwijdert de gifstoffen uit je lichaam. Wanneer je echter te veel gifstoffen in je lichaam krijgt, worden deze opgeslagen in je vetcellen. En juist deze vetcellen moeten zich legen wanneer je af wilt vallen… 

Hoe krijg je gifstoffen binnen?

De meest voor de hand liggende gifstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen zijn landbouwgif en kunstmest. Je kunt de hoeveelheid gifstoffen die je binnenkrijgt verminderen door (meer) biologisch te eten. 

Wanneer je het duur vindt om volledig biologisch te eten, kun je het betaalbaarder houden door vooral de groente- en fruitsoorten die in Nederland veel pesticiden bevatten biologisch te kopen. 

Van de in Nederland geteelde groenten bevatten avocado, uien, bloemkool,witte kool, rode kool, boerenkool, courgette en tomaten relatief weinig pesticiden. Van de in Nederland geteelde fruitsoorten bevatten bananen en kiwi’s weinig pesticiden. Deze zijn dus geschikt om niet-biologisch te eten.

De groenten en vruchten die de meeste pesticiden bevatten zijn: Perziken, appels, paprika, selderij, nectarines, aardbeien, kersen, peren, druiven, sla en aardappelen. Het is raadzaam om aardappelen altijd biologisch te eten, want deze behoren tot de meest bespoten gewassen.  

Let op: fruit en groente uit Turkije en Spanje zijn vaak bespoten met pesticiden die in Nederland verboden zijn. Vezels uit groenten en fruit binden zich met gifstoffen en zo scheid je de gifstoffen via je ontlasting uit. Vitamine D uit zonlicht is tevens een ontgifter. 

Besteed tevens tijd aan de gifstoffen die zich in parfum, cosmetica en verzorgingsproducten bevinden.  

Tip: Verminder de hoeveelheid producten in je badkamer die parabenen bevatten. Alle reguliere verzorgingsproducten en make-up bevatten parabenen. Je hebt vele soorten: methylparabeen, propylparabeen en butylparabeen bijvoorbeeld. Het zijn allemaal conserveringsmiddelen om crèmes, douchegels, make-up,shampoos, tandpasta etc. langer houdbaar te houden.  

Tevens zit in bijna alle deodorants aluminium. Er wordt veel gesproken over aluminium en volgens het ene onderzoek is het wel schadelijk en volgens het andere niet. Er zijn deo’s zonder aluminium te koop (bv. Sanex zero%), wellicht eens proberen. Gebruik van een roller is tevens minder schadelijk dan een spuitbus.

Succes!

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.