In een gezonde levensstijl past best wel eens iets ongezonds. Je wil namelijk je levensstijl voor altijd goed vol kunnen houden en dat is makkelijker wanneer je jezelf af en toe iets ‘minder gezonds’ gunt.

Wat mis je nu eigenlijk een beetje? Chocola of dat wijntje op vrijdagavond? Wanneer je niet iedere dag chocola eet en niet meteen een reep op eet, kan chocola best een keer.

Hetzelfde geldt voor dat glaasje wijn. Zie het drinken van een glas wijn niet als ‘zondigen’. Zondigen betekent letterlijk een overtreding, een fout begaan. Je hoeft een glas wijn op zijn tijd echt niet te zien als een zonde, een fout! Het wordt pas (een) zonde als je toch die hele reep op eet in plaats van de drie stukjes die je vooraf in gedachten had of wanneer je toch die hele fles wijn leegdrinkt. 

Bedenk zelf bij bijvoorbeeld een feestje vooraf wat je gaat nemen en wat niet. Houd het daarbij. Zo houd je de controle over je eigen eet- en drinkgedrag en is er nog steeds sprake van een gezonde levensstijl!

Vraag jezelf ook af: 'Vind ik dat schaaltje pinda’s echt zo lekker dat naast je op de bar staat?' 

Regelmatig krijgen we bij Personal Fitness Nederland te horen dat mensen die eerst vaak melkchocola aten, deze de smaak hiervan veel te zoet, te melkachtig en te plakkerig gaan vinden gedurende het programma. De overstap naar pure chocola is het gevolg. Super, in pure chocola zitten namelijk veel minder stoffen die ervoor zorgen dat je die hele reep op eet. Geniet van een stukje pure chocola (meer dan 70% cacao) en merk dat je na een paar stukjes eigenlijk wel genoeg hebt gehad.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.